7 månader sedan
Annons-ID: 15033230

Var med och utveckla GroupTalks världsledande lösning som backendutvecklare!

Snabbfakta

Stad:
Uppsala
Omfattning:
Heltid, flexibla arbetstider
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Jobbkategori:
Webbutvecklare, back-end
Startdatum:
Hösten/vintern 2019
Övrigt:
måndag-fredag

GroupTalk växlar upp och behöver förstärkning med en backendutvecklare på teknikavdelningen. Kanske jobbar du med backend idag, men vill ta nästa kliv i din utveckling? Häng med på en spännande resa tillsammans med likasinnade kollegor i utvecklandet av molnbaserade Push-to-Talk-tjänster!

Om tjänsten

GroupTalk växer så det knakar och behöver därför hjälp av Academic Work med att hitta en ny stjärna till deras utvecklingsteam. Med stora och välkända kunder som hängt med redan från företagets start 2006, tillsammans med nya, är tanken att denna expansion bara ska fortsätta. ”Det är dags att accelerera” – som GroupTalks VD Magnus säger.

GroupTalk har kunder från de små upp till de riktigt stora, i intervallet från 5 användare till över 6,000. De största kunderna återfinns inom säkerhets- och flygbranschen. Av GroupTalk erbjuds kunderna bland annat Push-to-Talk, personlarm och positionering – samt annat som krävs för att hjälpa deras kunder att öka effektiviteten och säkerheten.

Utvecklingsteamet som du kommer tillhöra består idag av tre personer som brinner för att hitta den bästa lösningen för sina kunder. Tillsammans hjälps de åt att komma framåt både i företagets, men också i sin personliga utveckling. Hos GroupTalk finns både bred kunskap, men också hög spetskompetens, vilket ger dig goda möjligheter att lära av dina kollegor. Skulle du känna att du står stilla i din utveckling? GroupTalk är alltid öppna för att låta dig gå kurser/utbildningar inom dina intresseområden!

Teamet leds av Markus, CTO, som ger dig mycket frihet under ansvar. Han hjälper dig att sätta upp mål och ger dig de verktyg du behöver, men vägen dit får du möjlighet att välja själv. GroupTalk tror att bästra sättet att ta sig framåt är i en miljö med högt i tak där det finns utrymme att komma med egna tankar och idéer. Med veckomöten, workshops och regelbundna avstämningar säkerställer företaget att de är på rätt väg.

GroupTalk sitter i dagsläget på ett fräscht kontorshotell i Centrala Uppsala. Då företaget är mån om att du ska ha en bra balans mellan arbete och privatliv tillämpar de flexibel arbetstid, men även flexibel arbetsplats i de fall arbetet blir mest effektivt då.

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work, men du kommer bli anställd direkt hos GroupTalk.

Arbetsuppgifter

Som backendutvecklare hos GroupTalk kommer du arbeta i ett engagerat team med realtids-streaming, API-design, distribuerade tjänster, databaser och skalbarhet för att leverera funktionalitet och tjänster med hög kvalitet. Du kommer att jobba med utveckling av nyckelkomponenter i GroupTalks tjänsteplattform som består av bland annat server-backends, mobilappar, webb-frontends och Amazon Web Services (AWS) molntjänster.

Förutom detta finns möjligheten att delta på kundmöten som tekniskt stöd om det är av ditt intresse. Kundkontakt via andra kanaler förekommer, såsom via telefon- och mailledes. På så vis kommer du vara involverad i alla faser av utveckling och deployment av både existerande och nya tjänster. Du blir värdefull för hela kedjan, från kravställning till uppföljning.

Det som är extra spännande med denna roll är att din exakta roll kommer formas beroende på var ditt intresse, kompetens och dina styrkor ligger.

Vi söker dig som

För att du ska passa in i rollen är det viktigt att du är väl insatt i backendutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Java då plattformen till största del är skriven i det språket, men det viktigaste är att du har ett genuint intresse för utveckling i allmänhet. Troligtvis har du även en högskoleutbildning inom datavetenskap eller liknande. För dig utan utbildningsbakgrund krävs det istället att du har gedigen erfarenhet från annat håll.

Som person är du noggrann och tar ansvar för att ditt arbete löper på med god kvalitet. Du stimuleras av att lösa problem och ger inte upp förrän du löst en uppgift. Vidare är du självgående på det sättet att du tar egna initiativ och tänker utanför den välkända boxen. Du är också en person som gärna tar för dig i. Slutligen har du förmågan att arbeta bra i team och lyfter gärna dina idéer för dina kollegor för att ni tillsammans ska komma framåt.

Med anledning av ovan beskrivning söker vi dig som besitter följande egenskaper:

  • Strukturerad

  • Problemlösande

  • Initiativtagande

  • Samarbetsförmåga

Dessa kommer även att gå som en röd tråd igenom hela rekryteringsprocessen.

Övrig information

  • Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

  • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning

  • Placering: Centrala Uppsala

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och GroupTalks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

GroupTalk tillhandahåller en realtid push-to-talk-lösning (PTT) som molntjänst för smartphones, dedikerade PTT enheter och datorer samt integration med existerande komradiosystem. GroupTalk är ett solitt svenskt teknikinriktat företag med en historia som går tillbaka till 2006. Bolaget befinner sig i en tillväxtfas och vi ser framför oss en stark växt på vår hemmamarknad som är Norden, men också mer internationellt över tiden. GroupTalk-teamet är engagerat för att PTT-kommunikation av världsklass med högsta kvalitet och bästa användarupplevelse för professionella användare inom säkerhetsbranschen, flyg, transport, handel och servicesektorn.