2 veckor sedan
Annons-ID: 15084581

UX-designer till Skandiabanken

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse

Skandia söker dig som vill vara med och skapa Sveriges bästa användarupplevelse. Som UX-designer hos Skandiabanken får du en nyckelroll att driva utvecklingen framåt och jobba med bankens kärnprodukt - bolån! Om du vill tillhöra ett fantastiskt team och arbeta med schyssta bolån är det här jobbet för dig!

Om tjänsten

Skandia har växt mycket tack vare sina automatiserade processer men behöver lyfta kundupplevelsen ytterligare och göra det ännu enklare för kunderna att ansöka om bolån. För att lyckas med det måste Skandia bli ännu bättre på att förstå sina kunder, hantera utmaningar och pain points. Där kommer du som UX:are in i bilden! Här ges du en möjlighet att både jobba nära duktiga UX-experter med ett ständigt lärande av varandra, samtidigt som du tillhör ett nyfiket och agilt utvecklingsteam i banken.

Som UX Designer har du en affärskritisk roll med många kontaktytor både internt och externt. Utöver dina närmaste kollegor kommer du även samarbeta och tillhöra Skandias UX-Community som består av 15 UX-specialister där ni gemensamt driver digital transformation genom att möjliggöra en bättre kundupplevelse och öka den digitala försäljningen.

Du erbjuds

 • En stabil och väletablerad arbetsplats med mycket goda förmåner
 • Goda möjligheter att utvecklas internt
 • Ett öppet klimat med god personalpolitik

Zacharias, Processägare på Skandiabanken, säger såhär om hur det är att arbeta på Skandia:

"Jag uppskattar att Skandia är väldigt prestigelöst och ett ’nyfiket’ företag som satsar på ny teknik och ständigt strävar efter att förbättra och förenkla för kunderna. Kom hit, var dig själv och gör ditt bästa! Det blir toppen!"

Arbetsuppgifter

Ditt arbete blir en central punkt för att höja kundupplevelsen och vara drivande i att förenkla bolåneprocessen. Det är en roll med stor frihet, du kommer att tillhöra ett av bankens utvecklingsteam där du kommer jobba tvärfunktionellt tillsammans med ett produktteam bestående av exempelvis produktägare, systemutvecklare, scrum master och testare. Du kommer även att jobba med bankens content managers.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

 • Arbeta löpande med att förbättra och förenkla bolåneprocessen för att skapa den bästa kundupplevelsen för våra kunder
 • Tar fram kunskap om användarna genom olika typer av research
 • Tar fram lösningsförslag genom att skissa upp flödesscheman och wireframes
 • Skapar visuell design utifrån ett befintligt designramverk med färdiga komponenter

Vi söker dig som

 • Tidigare arbetslivserfarenhet som UX-designer
 • Är nyfiken och vågar utmana och prova nya sätt att arbeta
 • Har erfarenhet av att hålla i workshops och kan omsätta behov till konceptuella lösningar
 • Pratar och skriver svenska flytande då det är Skandias koncernspråk
 • Det är meriterande om du har relevant utbildning

Du är kommunikativ och har god förmåga att samarbeta då rollen innebär många kontaktytor. Vi söker dig som är modig, nyfiken, driver förändring och vågar utmana gängse designnormer inom bank- och försäkringsbranschen. Du trivs med utmaningar och har ett öga för detaljer och kundernas perspektiv.

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning
 • Placering: Kontoret ligger på Lindhagensgatan 86
 • Remote: Från början kommer du att arbeta en del från kontoret för att komma in i arbetet och lära dig alla system. Framåt kommer det att finnas möjlighet att arbeta remote i större utsträckning. Teamet bestämmer gemensamt när man ska ses på kontoret!

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Ansök här