1 vecka sedan
Annons-ID: 15080006

Utvecklingsingenjör med inriktning beräkning

Snabbfakta

Stad:
Hudiksvall
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Hösten 2022, enligt ÖK
Övrigt:
Heltid, tillsvidare

Är du högskole- eller civilingenjör med erfarenhet eller intresse för FEM-beräkningar? Vi söker dig till en tjänst som utvecklingsingenjör hos Voith Turbo Safeset. Här erbjuds du en högteknologisk, engagerande och varierad roll där du i nära kundsamarbeten får lösa problem och känna att du bidrar till produktionseffektivitet hos tung industri i hela världen. Hos Voith finns också oändliga möjligheter att påverka framtiden och arbeta med nya applikationer! Välkommen med din ansökan, urval görs löpande.

Om tjänsten

På en nischad marknad sticker Voith Turbo Safeset ut med sina kompakta och robusta momentbegränsare, en svensk uppfinning som är en fysisk försäkring för tung industri världen över. Produkterna är pålitliga och resurssnåla med låga utsläpp och bidrar till ökad säkerhet, effektivitet och klimatomtanke. Voith arbetar med ständig utveckling och håller sig i framkant för att utveckla sin teknik vilket resulterar i 3-5 patentansökningar varje år.

Du kommer att anställas i en roll som utvecklingsingenjör med inriktning beräkningar på konstruktions- och utvecklingsavdelningen i Hudiksvall. Här arbetar 13 personer i ett nära samarbete tillsammans med marknad som produktion. Lokalt finns en stark kultur av att vara ett litet bolag med hög entreprenörsanda där alla oavsett avdelning samverkar för att lösa kundernas problem.

Du erbjuds:

 • Arbete i ett bolag med hög teknisk profil och nära kundsamarbeten med en stor variation lösningar att arbeta fram tillsammans med dina kollegor
 • Ett genomarbetat introduktionsprogram till såväl rollen som bolaget
 • Vinstandel, sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, lunchbidrag mm.

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer att anställas direkt av Voith. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör kommer du att utveckla Voiths produkter i både kundorder-, offert- och utvecklingsprojekt med fokus på beräkningar. Du kommer också att arbeta med andra arbetsuppgifter och stötta kollegor med exempelvis konstruktion. I ditt arbete ingår att utmana och utveckla metoder och konstruktionsregler för att skapa bättre produkter och öka värdet för Voiths kunder. Du kommer till exempel att arbeta med:

 • Strukturella hållfasthets- och kapacitetberäkningar samt temperaturberäkningar
 • Analyser avseende haveri och kvalitet
 • Mekanikkonstruktion och ritningsframtagning
 • Generering och utvärdering av olika koncept
 • Marin certifiering

Vi söker dig som

 • Är högskole- eller civilingenjör med teknisk inriktning, exempelvis mekanik eller teknisk fysik
 • Har kunskap i FEM-beräkningar
 • Kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet som beräkningsingenjör eller konstruktör.

Som person är du nyfiken, tekniskt intresserad och tycker om att lära dig nya saker, både självständigt och tillsammans med kollegor. Vi söker dig som är:

 • bra på att samarbeta
 • flexibel
 • noggrann
 • strukturerad

Övrig information

 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare.
 • Placering: Hudiksvall

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Voith Turbo Safeset tillverkar och utvecklar avancerade momentbegränsare, processförbättrare och fasta förbandskopplingar, som används för att förbättra produktionsprocessen och skydda drivlinor i roterande utrustning. Utveckling, konstruktion, tillverkning, marknadsföring och försäljning finns under ett och samma tak i Hudiksvall, medan koncernnätverket sträcker sig över hela världen. Oöverträffad tillförlitlighet och exceptionell noggrannhet gör Voith Turbos kopplingar till en långsiktig lösning för krävande tillämpningar i branscher som gruvdrift, stål, marin, energi, järnväg och återvinning.

Företaget grundades 1867 och Voith har idag mer än 20.000 anställda, en försäljning på 4,3 miljarder euro och finns representerat i över 60 länder över hela världen och är därmed ett av Europas största familjeägda företag.

Ansök här