2 veckor sedan
Annons-ID: 15075437

Två drifttekniker till Traineeprogrammet hos Söderenergi AB

Nu söker vi två traineer till tjänsten som Drifttekniker hos Söderenergi AB. Tjänsten är perfekt för dig som har en utbildning inom driftteknik med inriktning energi eller värme och vill förvalta dina kunskaper hos en trygg arbetsgivare inom en framtidsbransch. Sök tjänsten idag då vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten

Söderenergi har en mycket stark miljöprofil och satsar på den teknik och bränsle som möter framtidens krav. Söderenergi ägs av tre kommuner och innehar ett av Sveriges största fjärrvärmeverk. Det råder en familjär stämning på arbetsplatsen och man satsar mycket på bolagets och personalens utveckling. Detta är en viktig och ansvarsfull junior roll i en processindustri som präglas av en framtidstro, där underhåll och produktion samarbetar mot en gemensam målbild.

Under den sex månader långa traineeperioden kommer du att få en gedigen introduktion till verksamheten genom utbildningar och besök på de olika avdelningarna och verken. Du kommer att rotera mellan avdelningar så som administration, mekanik, underhåll, kontrollrum med mera. Arbetstiderna kommer följa avdelningens tider och kan vara dagtid till skiftgång. För dig som brinner för teknik kommer denna tjänst innebära spännande utmaningar och mycket att lära. Inom Söderenergi erbjuds goda möjligheter till personlig utveckling.

Traineeperioden pågår i sex månader, och därefter övergår tjänsten i en fast anställning hos Söderenergi.

Arbetsuppgifter

Gruppen ansvarar för att anläggningen håller hög tillgänglighet. Dina huvudsakliga arbetsområden kommer vara:

 • Drift- och lättare underhållsarbeten.
 • Ronderingar för att säkerställa anläggningens status.
 • Säkra avställningar åt underhåll.

Tjänsten passar dig som nyligen tagit examen från en utbildning inom detta område och vill fördjupa dina tekniska kunskaper. Du söker en arbetsplats som du kan växa med, och där du får jobba tillsammans med glada och kunniga kollegor.

Vi söker dig som

 • Har en teknisk utbildning inom drift och underhåll med en inriktning mot energi, värme eller liknande
 • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Har en god datorvana
 • B-körkort

Meriterande:

 • SSG grundutbildning och ESA-utbildning
 • Kunskaper inom drift och underhåll av vattenverk, fjärrvärme eller processindustrin genom praktikarbete eller liknande

Som person ser vi att du har ett högt säkerhetstänk och är duktig på att kommunicera och samarbeta med andra, samtidigt som du är initiativtagande och driver dina uppgifter självständigt. Som Trainee hos Söderenergi behöver du vara strukturerad, service- och målinriktad. Du behöver ha god processförståelse och kan enkelt se helheten i ditt dagliga arbete. Då arbetet är varierande och oväntade uppdrag kan dyka upp, ser vi att du är lojal och flexibel.

Övrig information:

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Södertälje
 • Arbetstider: Både dagtid och skiftarbete uppdelat på förmiddags-, dags-, eftermiddags- samt nattpass
 • Bakgrundskontroll: inför anställning kommer du att genomgå en bakgrundskontroll, samt hälso- och drogkontroll
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Söderenergis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Söderenergi producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i Stockholmsregionen, dygnet runt och året runt. I kraftvärmeverket producerar de även el som motsvarar förbrukningen i 100 000 hushåll. Den säljs direkt till den nordiska elbörsen. På ett år omvandlar de 1 miljon ton avfall till energi. Hälften kommer via fartyg till deras hamn i Södertälje. Produktionen sker i tre huvudanläggningar; Igelsta kraftvärmeverk som är Sveriges näst största bioeldade kraftvärmeverk, Igelsta värmeverk och Fittjaverket.

Ansök här