2 veckor sedan
Annons-ID: 15078573

Tentamensadministratör till KTH

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Hösten 2022
Övrigt:
Heltid

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Om tjänsten

Studenter med varaktig funktionsnedsättning kan få kompensatoriskt och pedagogiskt stöd i sina studier vid KTH. Stöden kan bland annat vara i form av anpassning vid examination, anteckningsstöd, talböcker och mentorsstöd. Som tentamensadministratör kommer du att hjälpa studenterna att få det stöd de blivit beviljade vid examination.

Som tentamensadministratör kommer du att tillhöra Utbildningsstöd, enheten för studentservice och gruppen vägledning och stöd som i dagsläget består av 16 medarbetare varav fyra tentamensadministratörer. Gruppen kännetecknas av engagemang och gemenskap och du arbetar tätt tillsammans med dina kollegor för att ge studenterna så god service som möjligt.

Du kommer att:

 • Administrera och koordinera examination i olika former och ansvara för att studenter får tillgång till tentamen, placering vid salstentamen och rätt kompensatoriskt pedagogiskt stöd.
 • Ha kontakt med examinatorer och tentamensadministratörer på KTH:s olika skolor.
 • Schemalägga tentamensvakter.
 • Arbeta i ärendehanteringssystem och vara delaktig i den pågående digitaliseringen.

Arbete med annan administration kan komma att förekomma utifrån verksamhetens behov.

Vi erbjuder:

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Vi söker dig som

Krav

 • Har erfarenhet av arbete på högskola/universitet/utbildningsanordnare eller motsvarande.
 • Har mycket god administrativ förmåga från arbete på högskola/universitet eller annan myndighet/utbildningsanordnare.
 • Har en god systemförståelse.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.

Meriterande

 • Har erfarenhet av att studera på högskola/universitet.
 • Examen från högskola/universitet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekryteringsprocess. Som person ser du möjlighet framför hinder och är nyfiken och flexibel i ditt arbetssätt. Du kommer ha flera olika arbetsuppgifter på gång samtidigt vilket ställer krav på att du har en god struktur i ditt arbete och planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har förmåga att lägga ner tid, energi och engagemang och är uthållig i ditt arbete. Därtill ställer vi högra krav på god samarbetsförmåga då vi arbetar som ett lag och ser det som en förutsättning för att trivas på arbetet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen inleds med sex månaders provanställning och gäller tillsvidare enligt avtal.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök här på annan site