2 månader sedan
Annons-ID: 15076804

Teknisk dokumentatör till Norrvatten

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Sundbyberg
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående, flexibelt

Som Teknisk dokumentatör på Norrvatten kommer du vara en viktig del i upprättande av teknisk dokumentation, såväl intern som extern. Du kommer vara sakkunnig inom dokumentation och standarder, med huvudsakligt mål att leverera säkra och kvalitativa produkter. Arbetsplatsen är belägen på deras huvudkontor i Sundyberg, och du är en del av en flexibel arbetsplats med härliga och kunniga kollegor. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Norrvatten erbjuder ett livsviktigt arbete med en hög grad av påverkan i ett stabilt och fristående kommunalförbund. De ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med deras medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer. Norrvatten har hög trivsel och ett högt engagemang för deras uppdrag.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Du kommer börja din anställning via Academic Work, men goda chanser finns till en långsiktighet hos vår kund. Läs mer om vårt konsulterbjudandehär!

Arbetsuppgifter

Som Teknisk dokumentatör kommer du vara en viktig del i upprättande av teknisk dokumentation, såväl intern som extern. Du kommer vara sakkunnig inom dokumentation och standarder, med huvudsakligt mål att leverera säkra och kvalitativa produkter. I rollen ingår även att utveckla och förtydliga omfattningen av projekt- och anläggningsdokumentationen samt för anläggningsdokumentation samverka med ansvarig person för teknisk dokumentation på vattenverket som ligger på Görväln.

Vidare ansvarsområden du kommer ha innefattar att:

 • Ansvara för att säkerställa och kontrollera att Norrvattens handlingar registreras korrekt.
 • Agera stöd både vad gäller system och regelverk, samt fungera som stöd till hela projektet gällande dokumentation.
 • Vara delaktig i och i vissa fall drivande för att ta fram handledningar, styrdokument och strategier inom projektet.
 • Utbilda och informera projektdeltagare hur dokumentationsarbetet skall ske i projekt.
 • Besvara frågor om olika handlingar som har kommit in och delta i arbetet med att lämna ut allmänna handlingar och handlingar skyddade av sekretess.
 • Kunna stödja registratorerna och utföra alla förekommande registratorsuppgifter.
 • Utveckla processen för projektöverlämning samt hur Norrvatten arbetar med anläggningsdokumentation.

Vi söker dig som

 • Har relevant gymnasial alt. Eftergymnasial utbildning
 • Har erfarenhet av teknisk dokumentation och praktisk teknisk erfarenhet
 • Talar och skriver flytande på det svenska samt engelska språket, då båda används i den dagliga dokumentationen och kommunikationen.

Meriterande är om du tidigare arbetat med projektering i tekniska program.

Som person är du strategisk, drivande samt besitter god samarbetsförmåga och organisationsförmåga. Du är bra på att ta eget ansvar för ditt arbete driver det framåt. I arbetet ingår kontakter och samarbete inom och utanför Norrvatten som ställer höga krav på förmåga att kunna kommunicera i tal och skrift.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Tjänsten avser initialt 12 mån anställning med ev möjlighet att gå vidare inom företaget
 • Placering: Sundbyberg, samt arbetsplatsen erbjuder stor flexibilitet

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Information om företaget Norrvatten är ett kommunalförbund som producerar och distribuerar dricksvatten av hög kvalitet till 14 medlemskommuner med stark expansion i norra Storstockholm. 650 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten garanterar ett hälsosamt dricksvatten och därmed möjliggör regionens utveckling. Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent med ca 60 anställda. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun. Här producerar vi 1800 liter dricksvatten per sekund.

Ansök här