1 månad sedan
Annons-ID: 15084892

Teknikingenjör med stort intresse för IT-säkerhet till Trafikverket!

Snabbfakta

Stad:
Solna
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående.
Övrigt:
Heltid.

Rollen som Teknikingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. Vi söker dig med ett starkt intresse för IT-säkerhet och infrastruktur som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Som Teknikingenjör kommer du arbeta inom ett av Sveriges största infrastruktursprojekt, Projekt ERTMS. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktytor inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få växa i ansvarsområden. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en teknikingenjör till program European Rail Traffic Management System (ERTMS). Programmet syftar till att införa det nya signalsystemet, ERTMS, i det svenska järnvägsnätet. I och med detta systembyte kommer Sveriges järnväg, när utrullningen är klar, att styras via ett standardiserat och digitaliserat system och Trafikverket är ansvariga för implementering och driftsättning. Du kommer att kliva in i ett spännande skede i projektet där flera års arbete kommer att realiseras.

'

Som Teknikingenjör kommer du att tillhöra funktionen Specifikation som består av ett 20-tal kollegor. Här kommer du ha en nyckelroll i framtagningen av IT-säkerhetskraven för signalsystemet ERTMS, där du kommer att stötta seniora specialister i löpande IT-arkitektur- samt säkerhetsfrågor. Funktionen har bl.a. hand om att ta fram kravspecifikationspaket vilka ska vara basen för den mjukvara som Trafikverkets systemleverantörer utvecklar. En alltmer viktig del i denna kravspecifikation är IT-säkerhet, både i form av regler och lagkrav. I rollen som Teknikingenjör kommer du att ha en viktig del i arbetet att säkerställa att Trafikverkets färdiga system har en god säkerhet mot dataintrång mm. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med specialister på funktionen som du kommer att avlasta genom direkta ansvarsområden och med ad-hoc uppgifter beroende på status i de projekt du är involverad i.

 • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som teknikingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist.
 • En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och Trafikverket önskar start i januari 2022. På sikt kommer du ha goda förutsättningar till en fortsatt karriär hos Trafikverket förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande samt hur det är att arbeta som konsult på Trafikverket.

Arbetsuppgifter

 • I samråd med specialister driva arbetet med löpande it-arkitektur- och säkerhetsfrågor, detta handlar exempelvis om genomgång av penetrationstester.
 • Säkerställa att IT-systemen håller mycket god standard från yttre påverkan.
 • Ansvara och driva arbetet kring IT-säkerhet.
 • Medverka på möten med leverantörer och arbeta med såväl protokollföring som att säkerställa att de tekniska kraven håller en god kvalitet i samarbetena.
 • Arbeta med etablerade standarder inom IT-säkerhet, exempelvis IEC-62443.
 • Arbeta med åtgärdsplanering/mindre utredningar genom att exempelvis specificera när något it-tekniskt behöver utvecklas/ändras.

Vi söker dig som

 • Innehar en universitets- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180HP, med fördel inom informationsteknisk (IT) inriktning, alternativt inriktning mot elektro- eller datateknik. Vänligen bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Innehar mycket god kommunikativ förmåga i svenska och engelska, i tal och skrift då språken kommer att användas dagligen.
 • Har ett starkt tekniskt intresse och förståelse, du har genom studier/arbetslivserfarenhet eller fritidsintresse införskaffat dig förståelse för systemarkitektur som framgår av CV.
 • Har ett stort intresse för IT och IT-säkerhet.

Vi anser det meriterande, men inget krav, om du:

 • Har en civilingenjörsexamen där du erhållit kunskap inom it-säkerhet.
 • Innehar B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här processen. Vi tror att du som ansöker har en naturlig fallenhet för helheten i ditt arbete och har förståelse för hela projektet och dess delmoment. Vi tror även att du som person är flexibel och drivs av att arbeta i en föränderlig miljö samt att anta utmaningar i det dagliga arbetet. Du som person ska besitta en god förmåga att ta initiativ, vara självgående och besitta en god struktur i ditt arbete. Därav tror vi att du skulle beskriva några av dina främsta egenskaper som:

 • Självgående.
 • Flexibel.
 • Strukturerad.

Övrig information

 • Start: Omgående.
 • Omfattning: Heltid, kontorstider mån-fre, tillsvidare.
 • Placering: Solna Strandväg, Stockholm, viss möjlighet till distansarbete.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer om Trafikverket på deras egen hemsida: Här!

Ansök här