1 månad sedan
Annons-ID: 15089652

Teknikingenjör inom sektionen för miljö sökes till Trafikverket

Snabbfakta

Stad:
Solna, Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående, med hänsyn till upps
Övrigt:
Heltid

Vi söker dig med ett starkt intresse för miljö, hållbarhet och/eller energi och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Rollen som Teknikingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktytor inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få växa i ansvarsområden. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Vi söker för Trafikverkets räkning en Teknikingenjör till Miljösektionen inom verksamhetsområde Underhåll. Sektionen jobbar med miljöfrågor som är kopplade till drift och underhåll av väg, järnvägsnät och fastigheter. Din huvudsakliga sysselsättning kommer vara att, med stöd av miljöspecialister på sektionen, samordna alla förekommande arbetsuppgifter och vi vågar påstå att ingen dag kommer vara den andra lik.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett talangprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom Projektledning, Självledarskap, Excel och Entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds

 • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap, excel och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som teknikingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist.
 • En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och Trafikverket ser en start så snart som möjligt. På sikt kommer du ha goda förutsättningar till en fortsatt karriär hos Trafikverket förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande och hur det är att arbeta som konsult på Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Som Teknikingenjör hos sektionen för Miljö kommer du att arbeta nära en senior miljösamordnare. Du kommer erbjudas en stor bredd i dina arbetsuppgifter och arbetets karaktär kommer variera.

Du kommer exempelvis att:

 • Ge stöd och handlägga uppkomna miljöfrågor från i huvudsak projektledare
 • Genomgång av miljökrav vid startmöten utifrån interna styrdokument och riktlinjer
 • Granska miljödokumentation i samband med mottagning av exempelvis underhållskontrakt
 • Arbeta med leverantörsronder och granskning av miljökrav
 • Delta på projektmöten samt samverka med andra som arbetar med miljösamordning inom regionen och nationellt

Vi söker dig som

 • Minst högskoleutbildning 180 hp inom sektor miljö, energi eller hållbarhet alternativt utbildning och erfarenhet som Trafikverket bedömer som relevant. Bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift i svenska

Vi anser det även meriterande om du har:

 • Tidigare har arbetat med tillsyn, uppföljningsarbete, granskning eller revision, gärna inom miljö
 • B-körkort

Som person är du:

 • Problemlösande
 • Kommunikativ
 • Samarbetsinriktad
 • Självutvecklande

Övrig information

 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, kontorstider 8-17 (med möjlighet till distansarbete)
 • Placering: Solna
 • Resor över dagen kan förekomma

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället.

Ansök här