Sökresultat
4 dagar sedan
Annons-ID: 15017662

Ta chansen att efter 12 veckors intensivutbildning bli IT-konsult hos Trafikverket där du får vara en del av att utveckla framtidens infrastruktur!

Snabbfakta

Stad:
Borlänge
Omfattning:
Heltid, Dagtid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag, Heltid, tillsvidare
Jobbkategori:
Systemutvecklare
Startdatum:
3 juni 2019

Nu lanserar vi vårt första lokala program i Borlänge på uppdrag av Trafikverket. På 12 veckor får du lära dig programmeringsspråket C#.NET för att kunna kick-starta en ny karriär som IT-konsult. Efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning hos Academic Work, med uppdrag på Trafikverket. Som IT-konsult på Trafikverket kommer du att få jobba med en av Sveriges viktigaste samhällsfunktioner och vara med och utveckla framtidens infrastruktur för att göra Sverige närmare för medborgare och näringsliv. Vi rekryterar endast på förmågor och motivation, det vill säga att så länge du klarar våra inledande tester och är starkt motiverad att starta din IT-karriär så kan du vara den vi söker. Programmet har ett begränsat antal platser och vi arbetar med löpande urval så plasterna kan komma att fyllas innan deadline. Vi kan garantera att detta är en möjlighet som du inte vill missa. De inledande testerna hittar du längre ner i annonsen. Under 2019 kan det vara din tur att kliva in i IT-branschen!

Om tjänsten

INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Går det verkligen att lära sig programmera på 12 veckor? Absolut! Under 12 veckor kommer du att få lära dig allt du behöver veta för att bli produktiv i jobbet som IT-konsult från dag 1. Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Den baseras på aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo och feedbackdialog. Läs mer om utbildningsinnehållet som varvar teori och praktik och varför våra tidigare konsulter rekommenderar Academy på deras hemsida.

Att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetensen som du utvecklar under utbildning. Därför har utbildningen även ett fokus på bland annat kommunikation och konsultmässighet för att hjälpa dig bli framgångsrik inom såväl IT-området som i rollen som konsult.

”Jag sökte till Academy för att bredda min kunskap inom IT och trots 12 väldigt intensiva veckor så har jag aldrig haft så roligt! Otroligt proffsiga medarbetare och lärare” Maria Presits, C#.NET, Våren 2018

 • Utbildningen som IT-konsult startar den 3:e juni

 • Examen 6:e september

 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl:09.00-17.00

 • Sommaruppehåll v. 29-30, självstudier på distans

 • Utbildningsort: Borlänge

IT-KONSULT PÅ TRAFIKVERKET

Efter utbildningen kommer du arbeta som IT-konsult hos Academic Work med uppdrag på trafikverket. Du ingår i ett team och medverkar i projekt och arbetar då främst i rollen som systemutvecklare. När du arbetar i team innebär det att arbetsuppgifterna kan komma att variera och det är viktigt att du som konsult är öppen för att ta olika roller och utmaningar inom IT. Andra arbetsuppgifter som är aktuella finns inom systemförvaltning, kravanalys, systemteknik och testning. Academy har hittills examinerat över ca 700 konsulter där vi rekryterar till både företag och öppna klasser. Som IT-konsult är ditt uppdrag på Trafikverket placerat i ett leveransteam. Ansvariga rekryteringskonsulter på Academic Work kommer under rekryteringsprocessen att göra en matchning mellan dig som söker och de olika uppdragen på Trafikverket.

Trafikverkets uppdrag är att ansvara för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. Detta med visionen att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Att jobba på trafikverket är att vara en del av att få samhället att fungera genom att möjliggöra ett tillgängligare och närmare Sverige.

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och de vill därför anpassa sig vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen.

Vi söker dig som

 • Har godkänd kreditkontroll samt belastningsregister

 • Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning, inkluderat registerkontroll, kommer att genomföras i samband med anställning (i enlighet med 19§ i Säkerhetsskyddslagen). För att kunna gå vidare i just den här processen måste du därför ha ett svenskt medborgarskap. Läs mer om vad en säkerhetsprövning innebär här.

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt då det krävs i det dagliga arbetet

 • Har klarat samtliga tre inledande tester med fokus på förmågor

 • Har ett stort intresse för IT

Som person är du logiskt lagd med en problemlösningsförmåga, uthållighet och driv att klara av en tuff intensivutbildning. För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen erfarenhet, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Rekryteringsprocessen startar därför med urvalstester som säkerställer att du har just det. För att lyckas som IT-konsult på Trafikverket ser vi därför att du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Som person är det även viktigt att du är självgående och har en förmåga att driva ditt eget arbete framåt. Sist men inte minst ser vi självklart att du tar ansvar för din insats i teamet för att kunna bidra till att göra Sverige närmare.

PRAKTISK INFORMATION

 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av tester och två intervjuer. Om du vill öka din chans för att få en plats på programmet rekommenderar vi dig att söka direkt då platserna kan fyllas innan rekryteringsdeadline.

 • Sök till Academy genom att klicka på ”Ansök här på annan site” och klicka sedan på testet överst på landningssidan. Vi går igenom urvalet löpande och platserna kan komma att fyllas innan deadline.

 • Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

VAD ÄR ACADEMY?

Vi är övertygade om att tiden är inne för en ny typ av utbildning. Därför har vi startat Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. Vi förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram på uppdrag av och tillsammans med Trafikverket och några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential. Academy är en del av Academic Work och vi bygger framtidens skola, idag!
Ansök här på annan site
Anna Larsson consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Anna Larsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på ore03@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15017662