2 månader sedan
Annons-ID: 15030416

Systemutvecklare inom bank och finans till Nordicstation

Har du erfarenhet av systemutveckling och vill få chansen att arbeta i ett familjärt företag med start-up kultur? I denna tjänst får du möjlighet att vara med från start och bygga upp och utveckla Nordicstation inom Öresundsregionen! Det finns stor utvecklingspotential i tjänsten och vi söker dig med erfarenhet inom bank och finans, som har ett driv och som trivs i en konsulterande roll mot dina kunder.

Om tjänsten

Nordicstation är ett IT-konsultföretag, specialiserade inom systemutveckling av kundspecifika Business Intelligence-lösningar. Nu söker de en Systemutvecklare för arbete som konsult inom bank och finans med utgångspunkt från deras kontor i centrala Malmö.

Företaget står nu inför en tillväxtresa i Öresundsregionen. I denna roll kommer du att utgå från Malmö men där du även kan komma att resa till Helsingborg och Köpenhamn i tjänsten. Rollen som Systemutvecklare på Nordicstation innebär att du arbetar nära dina kollegor och kunder. Du får en betydande roll i projekten där du ofta är med i flera led, från design och lösning till utveckling, överlämning och förvaltning.

Nordicstation har nått framgång genom sina tighta team och IT-konsulternas förmåga att leverera värde för företagets kunder. I denna roll får du chansen att tillhöra ett familjärt företag med högt i tak och som värderar sina medarbetare. Du har här möjligheten att bidra till företagets fortsatta framgångar och för den med ambition och vilja finns det mycket goda utvecklingsmöjligheter inom företaget. Du får även möjlighet att styra din egen utveckling till att bli specialist inom ett specifikt område eller generalist och duktig på flera. Kanske vill du bli utvecklingschef på sikt och även ta dig an en mentorsroll för nyanställda i takt med att Öresundsregionen växer. Du ska alltså vilja vara med och bygga upp något nytt och växa i din roll hos Nordicstation.

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Nordicstation.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett mindre team med nära samarbete med projektledaren. Du tar emot beställningar, förvaltar och vidareutvecklar företagets lösningar i samarbete med kund. Projekten innefattar både nyutveckling och vidareutveckling av system, så som att byta ut gamla finansiella system till nya moderna lösningar eller effektivisering av befintliga system som hanterar stora mängder data. Nordicstation arbetar i stor utsträckning med SQL och även andra språk så som .NET. Du kommer i tjänsten som Systemutvecklare hos Nordicstation att vara mycket ute hos kund och därmed ha ett nära samarbete med kundens interna kontaktytor.

Vi söker dig som

 • Har en Civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen inom IT, datateknik eller liknande tekniktungt område.
 • Har minst 2 års erfarenhet av systemutveckling
 • Har goda tekniska kunskaper i SQL
 • Talar och skriver engelska obehindrat

Meriterande:

 • Har förståelse för bankprocesser och hur bankflöden fungerar
 • Har kunskaper i .NET

För att passa i denna tjänst tror vi att du har goda erfarenheter av systemutveckling och en god förståelse för de finansiella flödena i bankprocesser. Kanske har du varit med och utvecklat i något projekt på bank tidigare.

Som person är du problemlösande och ambitiös. Du är engagerad, vilket visar sig i ditt driv mot att vilja utvecklas inom programmering och i din roll som Systemutvecklare. Du är kvalitetsmedveten och lyhörd för kundens önskemål, där du värderar tydlig kommunikation både gentemot dina kunder och kollegor och agerar affärsmässigt i varje situation. Dina personliga egenskaper är viktiga och att du trivs och bidrar aktivt till din arbetsgrupp där alla arbetar tillsammans för att nå gemensam framgång.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Placering: Malmö

 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordicstations önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

 • Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Nordicstation är ett IT-konsultbolag specialiserade på systemutveckling av kundspecifika lösningar inom webbapplikationer och Business Intelligence. Här arbetar arkitekter, fullstack utvecklare, specialister, projektledare, testledare och testare i team. Nordicstation grundades år 2000. Idag är de omkring 65 anställda, varav ungefär 40 % är kvinnor. De flesta av deras anställda är systemutvecklare. Huvudkontoret finns i Stockholm, men de har även kontor i Oslo och Malmö.

Nordicstation genomför projekt och förvaltning både på plats hos kund eller från deras kontor. De arbetar agilt och i nära samarbete med kunden för att säkerställa en effektiv och kvalitativ leverans.

Ansök här