1 vecka sedan
Annons-ID: 15089753

Systemutvecklare C++

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Sundbyberg
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid

Vill du vara med och bidra till att Sverige fortsätter att lysa? Har du ett stort intresse för att vara med och utveckla ett system som bidrar till ett välfungerande samhälle i landet? Är du dessutom en team player som arbetar kvalitetsmedvetet och kan vara flexibel? Då kan rollen som C++ utvecklare till Svenska kraftnät vara perfekt för dig! Välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Just nu söker Svenska kraftnät dig som vill hjälpa till med att vidareutveckla ett av deras verksamhetskritiska IT-system.

Kraftsystemet är ett av de mest komplexa system som finns och är ett av de mest centrala för ett välfungerande samhälle. Dygnet runt sitter personal i kontrollrum som ser till att det fortsätter att lysa i Sverige. För att de ska kunna jobba effektivt och se till att vi har en säker elförsörjning använder de flera IT system som kontinuerligt gör beräkningar och analyser på realtidsdata från hela Sverige och visualiserar resultaten till kontrollrumspersonalen.

På enheten Kraftsystemapplikationer som består av 22 medarbetare vidareutvecklar de två sådana system som bidrar till en säker drift av det svenska kraftsystemet: En kraftsystemsimulator som används för kraftsystemanalys och utbildning av kontrollrumspersonal, och en kraftsystemapplikation för att analysera och övervaka kraftsystemets driftläge. Nu satsar Svenska kraftnät stort på att modernisera båda applikationerna med förnyat fokus på användarvänlighet.

Det teamet som du kommer att tillhöra består idag av 6 utvecklare som gillar att dela med sig av kunskap och bolla idéer. Teamet arbetar agilt, med en stor bredd av varierande arbetsuppgifter kopplat till vidareutvecklingen av systemet. För att passa in i rollen som C++ utvecklare hos Svenska kraftnät ser vi att du är en driven, flexibel och initiativrik person. Du kommer att vara en vital pusselbit i teamet!

Arbetsuppgifter

I rollen som C++-utvecklare kommer du att leverera ny funktionalitet till Svenska kraftnäts interna samt externa användare. Du kommer arbeta med generell utveckling av produkten utifrån deras prioriterade backlog.

Rollen är varierande och därför ser vi gärna att du är flexibel och att du har en god förmåga att kunna se helheten för att lättare kunna prioritera dina arbetsuppgifter. Eftersom systemen är samhällskritiska är det förstås viktigt att du också är kvalitetsmedveten.

Fokus för nya lösningar kommer att vara en mer användarvänlig och lättunderhållen produkt med högre testtäckning. Du bidrar med din kunskap och levererar tillsammans med teamet robusta, användarvänliga och testbara lösningar.

Vi söker dig som

Har en relevant högskoleutbildning inom Systemvetenskap/Teknik/Datateknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Har minst två års erfarenhet av mjukvaruutveckling i C/C++ och intresse för att lära dig modern C++
 • Har väldigt goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har ett svenskt medborgarskap då Svenska kraftnät arbetar med samhällsviktig verksamhet och anställningen är därav säkerhetsklassad

Meriterande är om du har:

 • Goda kunskaper samt erfarenhet inom testautomatisering eller testdriven utveckling
 • Kunskaper inom numerisk modellering
 • Erfarenhet av systemutveckling i ett agilt team (Scrum, Kanban, eller liknande)
 • Erfarenhet av CI/CD och pipelines i Azure DevOps eller motsvarand

Vi söker dig som är:

Eftersom du kommer vara en viktig pusselbit i vårt team om 6 personer lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi står inför en ny fas där vi utvecklar nästa generations system och därför är det särskilt viktigt att du är mål- och resultatinriktad samt initiativtagande. Rollen är varierande och därför ser vi gärna att du är flexibel och att du har en god förmåga att kunna se helheten för att lättare kunna prioritera dina arbetsuppgifter. Eftersom våra system är samhällskritiska är det förstås viktigt att du också är kvalitetsmedveten och strukturerad.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm, Sundbyberg
 • Sista ansökningsdag: 28 mars 2023

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande i takt med att de kommer in.

Information om företaget

Läs mer om Svenska kraftänt här.

Ansök här