3 veckor sedan
Annons-ID: 15080691

Studerande Credit Controller Assistant till Elektroskandia

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Sollentuna, Rotebro
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
10-15 timmar i veckan

Är du student och letar efter en roll med varierande arbetsuppgifter och många olika kontaktytor? Missa inte chansen att få arbeta på Elektroskandia, ett av världens största el-teknikföretag för att få vara med på deras utvecklingsresa. Detta är den perfekta rollen för dig som studerar och vill ha värdefull arbetslivserfarenhet. Läs mer nedan och sök tjänsten idag - vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten

Academic Work söker åt Elektroskandias vägnar en studerande Credit Controller Assistant till deras kontor i Sollentuna. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen, som är ett av världens största el- och teknikföretag etablerade i 44 länder runt om i världen. De arbetar med att marknadsföra samt sälja el material och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. I den här rollen kommer du tillhöra deras kreditteam om fyra personer, som är en del av ekonomiavdelningen.

Som Credit Controller Assistant kommer du ha en bred tjänst och stötta Credit Controllers med varierande kvalificerade och även administrativa arbetsuppgifter så som att göra kreditanalyser, hantera inkassoärenden och påminnelser, utredning av olika slag och kundadministration. Du kommer vara ett bollplank internt för dina kollegor och andra team, framförallt försäljningsorganisationen, och stötta i olika kredit- och riskfrågor. I rollen kommer det även finnas utrymme att arbeta med att effektivisera processer och rutiner.

Du välkomnas till ett ljust och trevligt kontor med öppet kontorslandskap. Kontoret är beläget i Rotebro, Sollentuna, nära kommunikationer. Med pendeltåg från centralen till kontoret tar det bara 24 minuter. Teamet du kommer tillhöra har varierad bakgrund och erfarenhet och stämningen präglas av en värme, dialog och humor. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Elektroskandia.

Arbetsuppgifter

Rollen som Credit Controller Assistant är en bred tjänst med varierande arbetsuppgifter och med såväl externa som interna kontaktytor.

Du kommer till exempel att arbeta med att stötta Credit Controllers med:

  • Säkerhetshantering
  • Obeståndshantering
  • Kreditanalyser
  • Inkasso/påminnelser

Vi söker dig som

  • Studerar en eftergymnasial utbildning med minst 1 år kvar, gärna med inriktning mot ekonomi
  • Goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel
  • Mycket goda kunskaper i såväl svenska och engelska, då båda språken kommer användas i arbetet dagligen

Som person är du strukturerad och har en förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, även när tempot är högt. Då de olika arbetsuppgifter som ingår i rollen är av varierande karaktär ställs det krav på att ha ett noggrant arbetssätt för att bli framgångsrik i arbetet. Självklart gillar du även att arbeta i team och trivs med de många olika kontaktytor som rollen innebär, både internt och externt.

Övrig information

  • Start: Omgående
  • Omfattning: Deltid 10-15 timmar i veckan
  • Placering: Norrvikenleden 97, Rotebro i Sollentuna

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Elektroskandia är Sveriges ledande el-teknikgrossist och har idag mer än hundra års erfarenhet att luta sig emot. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen – ett av de största elgrossistföretagen i världen. I koncernen ingår idag mer än 167 företag i 44 länder, spridda över fem kontinenter. I deras position mellan tillverkare och slutkund, vill de vara mycket mer än en passiv länk i en kedja. De strävar efter att med sina system och erfarenhet, bidra till ökad effektivitet och lönsamhet i kundernas inköps- och säljorganisation.

Ansök här