1 vecka sedan
Annons-ID: 15081567

Studentmedarbetare inom Ekonomifakta till Svenskt Näringsliv

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Deltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Deltid

Studerar du nationalekonomi eller liknande och har ett intresse för analys, kommunikation och samhällsfrågor? Vi söker dig som vill ta dig an ett flexibelt och meriterande deltidsjobb hos Ekonomifakta under hösten, med chans till förlängning. Sök tjänsten redan idag då start är omgående!

Om tjänsten

Ekonomifakta en del av Svenskt Näringsliv och de fungerar som en källa till information och kunskap om Sveriges ekonomi. De inspirerar till samtal kring Sveriges utmaningar och möjligheter. De presenterar kända och okända fakta om företagande, jobb, skatter och annat av betydelse för samhällsekonomin.

Vi söker nu en studentmedarbetare som kommer tillhöra Ekonomifaktas team bestående av tre personer, och assistera brett med uppgifter inom analys, statistisk och kommunikation. Tjänsten är med start omgående och du kommer att arbeta cirka 2 dagar/vecka, med möjlighet till remotearbete vid tillfälle. Uppdraget pågår året ut med viss chans till förlängning.

Detta är ett konsultuppdrag vilket betyder att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Svenskt Näringsliv. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som studentmedarbetare kommer du att:

 • Göra datauppdateringar och sammanställningar gällande aktuella frågor och ekonomiämnen.
 • Skriva kortare artiklar samt arbeta med Ekonomifaktas publiceringar på hemsidan.
 • Skriva och publicera inlägg på sociala medier samt formulera nyhetsbrev.

Du blir en del av ett team som du samarbetar med, samtidigt som du utför de flesta av arbetsuppgifterna självständigt.

Vi söker dig som

 • Studerar nationalekonomi/liknande på eftergymnasial nivå och tar examen tidigast vid årsskiftet 22/23.
 • Har intresse och förståelse för datahantering, analys och statistisk.
 • Har god förmåga att skriva rakt och okomplicerat till en bred publik.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Som person är du analytisk och strukturerad. Du är noggrann och självgående i ditt arbete, samtidigt som du fungerar väl i samarbete med andra. Vidare har du ett stort intresse av och entusiasm inför att arbeta med samhällsekonomiska frågor. Vi väntar oss många ansökningar för denna tjänst och kommer (utöver kraven) lägga vikt vid din motivering för tjänsten.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Övrig information

 • Start: Omgående/början av oktober.
 • Omfattning: Deltid, ca 2 dagar vecka. Uppdraget pågår till årsskiftet med chans till förlängning.
 • Placering: Östermalm, Stockholm. Remotearbete är möjligt när arbetet tillåter.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ekonomifaktas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här