1 vecka sedan
Annons-ID: 15073686

Sök till AW Academy och bli en unik COBOL-utvecklare!

Snabbfakta

Stad:
Östersund
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
12-09-22
Övrigt:
Heltid

Idag saknas tusentals personer med rätt IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden, inte minst inom programmeringsspråket COBOL. Drömmer du om att jobba som IT-konsult men saknar rätt utbildning? Genom AW Academy erbjuds nu chansen för dig med rätt förmågor och motivation att gå en 12-veckors utbildning som ger dig möjlighet att jobba som konsult hos någon av våra kunder.

Om tjänsten

INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Vi tror så pass mycket på vårt koncept och de som antas att vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som konsult efter avklarad och avslutad utbildning. Genom AW Academy har vi genomfört mer än 120 program och examinerat över 2 500 konsulter som arbetar ute hos Academic Works kunder.

Via detta academyprogram ger vi dig grunderna du behöver för att påbörja en ny karriär som COBOL-utvecklare hos vår kund Tietoevry. Till största del kommer du jobba med förvaltning av kod, modifiera och vidareutveckla det som finns, men viss vidareutveckling tillkommer. Du kommer skapa nya funktioner och även jobba med testning. Du kommer att jobba med kravhantering och kravställning mot de kunder som du jobbar med och en hel del dokumentation av förändringar och nya funktioner.

Som COBOL- utvecklare blir du unik, då det är en stort kompetensbrist på arbetsmarknaden!

 • Uppstartskväll: 19/9
 • Förstudier: 20/9-16/10
 • Utbildning: 17/10-13/1
 • Examensdag: 13/1
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar klockan 09.00-17.00
 • Utbildningsort: Utbildningen ges på plats i Stockholm för den som önskar, men det finns mycket goda möjligheter att studera på distans från Östersund!
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Östersund

TRÄFFA DINA STUDIEKAMRATER

Under utbildningen tillkommer två obligatoriska moment. Oavsett boende- eller arbetsort är du välkommen till vårt Campus i Life City, Hagastaden, Stockholm:

 • De två första dagarna, 17 & 18 Oktober
 • De två sista dagarna i samband med examen, 12 & 13 Januari

Arbetsuppgifter

ROLLEN SOM IT-KONSULT

Efter utbildningen kommer du att bli anställd som IT-konsult genom Academic Work och arbeta på uppdrag ute hos vår kund Tietoevry. Du kommer att arbeta mot kunder inom bank, försäkring och finans där COBOL är en viktig nyckelspelare och utgör kärnan i många av kundernas verksamheter. Kunderna och projekten kommer variera, men ofta löper projekten under längre tidsperioder. Genom Tietoevrys kundnät kommer du få insyn i spännande verksamheter och dina utvecklingsmöjligheterna är stora. Du kommer tillhöra ett team bestående av många skickliga COBOL-utvecklare som gärna stöttar vid behov.

Tietoevry har sitt huvudkontor i Finland och har omkring 24 000 experter anställda globalt. Bolaget tillhandahåller service åt tusentals företag och organisationer inom privat och offentlig sektor i mer än 90 länder. Tietoevry omsätter årligen cirka 3 miljarder euro och aktierna är noterade på NASDAQ i Helsingfors och Stockholm samt på Oslo Børs.

Vi söker dig som

 • Är över 18 år
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt
 • Har klarat samtliga två inledande tester med fokus på förmågor
 • Har ett stort intresse för IT

För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang för att påbörja din nya karriär.

De personliga egenskaper vi söker hos dig är:

 • Initiativtagande
 • Flexibel
 • God samarbetsförmåga
 • Uthållig

PRAKTISK INFORMATION

 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av två tester och två intervjuer. Du behöver klara samtliga tester för att kunna skicka in din ansökan. Öka därför dina chanser att få en plats genom att genomföra testerna så snart som möjligt!
 • Sök till AW Academy genom att klicka på ”Ansök här på annan site” och klicka sedan på ”Utför testet” överst på landningssidan.
 • Har du specifika frågor om AW Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.

Information om företaget

AW Academy utmanar utbildningsbranschen genom att erbjuda tidseffektiva och kvalitativa utbildningar för att minska kompetensbrist. Vi tror att lärande är lösningen för utveckling och tillväxt, både hos individer och organisationer. Genom att erbjuda Accelerated Learning Programs förbereder och utbildar vi människor med rätt förmågoroch ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan åstadkomma imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

AW Academy är en del av Academic Work och har sedan starten 2015 hjälpt över 2000 individer till nya karriärer och 400+ företag till ny, eftertraktad kompetens.

Ansök här på annan site