2 veckor sedan
Annons-ID: 15081825

Senior Projekt Controller till Granitor

Är du Controllern med mycket erfarenhet och söker nya utmaningar? Har du en hög ambitionsnivå och drömmer om att få arbeta i en roll med stort inflytande och där du själv sätter dina egna begränsningar? Vi söker dig som är redo att sätta tänderna i en riktigt häftig och utmanande roll som projektekonomicontroller på Granitor. Känner du att detta är något för dig så är det din ansökan vi vill läsa idag.

Om tjänsten

Academic Work söker en projektekonomicontroller till Granitor. Du kommer att tillhöra en grupp på 65 personer inom administration och ekonomi som sitter utspridda över hela Sverige. Du jobbar åt flera regioner och det kommer förekomma några resor i månaden med övernattning. Din närmaste chef sitter i Örebro men du kan arbeta från något av våra kontor runtom i Sverige, beroende på vart du bor. Teamet du kommer tillhöra är otroligt sammansvetsat och har en familjär stämning där majoriteten har arbetat länge tillsammans. På Granitor är det korta beslutsvägar och det är ett företag med tillväxt, du bör därför vara flexibel i tankesätt för att passa in i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som projektekonomicontroller kommer du löpande analysera och ha en övergripande ekonomisk kontroll över olika enheter inom division syd. Det innefattar bland annat att supportera divisions- och avdelningschefer ute i verksamheten i deras dagliga arbete vad gäller ekonomisk kontroll och uppföljning på avdelnings- och projektnivå. Du kommer även arbeta proaktivt med förbättringspotentialer och mot affärsplanens uppsatta mål både för den administrativa enheten och för de avdelningar du administrativt arbetar mot. Vidare kommer du att vara en ”superuser” i affärssystemen och supportera/utbilda division, region- och avdelningschefer.

Du kommer till exempel att:

  • Vara aktiv i arbetsprocessen kring företagsförvärv och arbeta operativt under en bolagsimplementationen när det förvärvade bolaget ska bli en del utav Granitor
  • Löpande analysera och ha en övergripande ekonomisk kontroll på enheter inom divisionen
  • Leverera underlag och sammanställningar till division, region- och avdelningschefer med syfte att följa upp varje enhets specifika nyckeltal och mål i affärsplanen

Tjänsten passar dig som är intresserad av att få växa in i en spännande och varierande roll i ett storsatsande företag. Du kommer att introduceras till rollen genom en tydlig plan för de första veckorna och månaderna där du får lära dig av mer erfarna kollegor i bolaget. Vi ser gärna att du är en erfaren controller med minst fem års arbetslivserfarenhet inom liknande arbete.

Vi söker dig som

  • Har en utbildning inom ekonomi från högskola, universitet eller motsvarande och har goda kunskaper om ekonomiska samband
  • Innehar B-körkort då resor ingår i arbetet
  • Har mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i tal och skrift
  • Har goda kunskaper i Excel samt något affärssystem, ex Unit 4 eller Agresso

Har du erfarenhet av att jobba med Power BI så är det meriterande.

Tjänsten kommer att innebära många olika kontaktytor och därför lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet i rekryteringen. Som person har du lätt att samarbeta med olika människor och kan kommunicera på ett förtroendeingivande och tydligt sätt. Du är självgående och initiativtagande med god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter. Vidare ser vi att du är ansvarstagande och har en positiv och lösningsfokuserad inställning.

Övrig information

  • Start: enligt överenskommelse
  • Omfattning: heltid med möjlighet till flex
  • Placering: På något av våra kontor runtom i Sverige, beroende på vart du bor.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Ansök här