1 månad sedan
Annons-ID: 15077885

Senior Business Controller till Skandinaviens största försäkringskoncern!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Augusti
Övrigt:
Heltid

För dig som trivs i en rådgivande roll mot beslutsfattare i den kommersiella organisationen och har en stor erfarenhet inom business controlling finns nu chansen att bli en av Trygg-Hansas nya Senior Business Partners till deras financeavdelning. Som Senior Business Partner kommer du att arbeta direkt med ledande befattningshavare och ansvara för att tillhandahålla affärskontroll och möjliggöra datadrivna beslut inom Trygg-Hansa. Sök idag då vi går igenom urvalet löpande.

Om tjänsten

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är sedan 1 juni 2021 en del av Tryg-koncernen, där Moderna Försäkringar ingår i Sverige. Trygg-Hansa och Moderna Försäkringar gick samman under våren 2022 och bildade den största försäkringskoncernen i Skandinavien samt det tredje största försäkringsbolaget i Sverige. Nu söker Trygg-Hansa sin nästa Senior Business Partner inom Commercial Lines där du kommer du att arbeta direkt med ledande befattningshavare och ansvara för att tillhandahålla affärskontroll och möjliggöra datadrivna beslut. Som Senior Finance Business Partner kommer du att rapportera till Head of Business Partners Commercial Lines.

Trygg-Hansa är på en extremt spännande resa där dem går samman i Tryg-familjen, vilket ger dig en unik möjlighet då du kommer att vara en del av processen att slå samman två av de största försäkringsbolagen i Skandinavien.

Du erbjuds

 • En unik möjlighet för dig att vara med och utforma Trygg-Hansas nya arbetssätt i samband med sammanslagningen med Tryg-familjen.
 • En tjänst som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din roll som Business Controller

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Stödja dagliga beslut, leverans av strategi och säkra starka resultat inom organisationen
 • Budget, prognos och uppföljning
 • Månadsavslutning och rapportering
 • Genomföra analyser och identifiera möjligheter för att bland annat optimera tillväxt
 • Hantera gränssnittet mellan finansavdelningen och tilldelade divisioner för att säkerställa ömsesidig förståelse och effektiv kommunikation

Vi söker dig som

 • Avslutad eftergymnasial utbildning på Universitet. Exempelvis en kandidatexamen inom företagsekonomi, civilekonom eller motsvarande
 • Mycket goda kunskaper i engelska samt ett av de nordiska språken, både i tal och skrift
 • Har en längre relevant erfarenhet från Business Controlling, Finance Partnering eller från en liknande roll. (4-6 år)
 • Har utmärkta kunskaper i att arbeta i Excel och PowerPoint

Relevant bakgrund inom försäkring är meriterande.

I denna rekryteringsprocess kommer vi titta extra mycket på kompetenserna personlig mognad, problemlösande och god samarbetsförmåga.

Som person drivs du av utmaningar och omsätter din goda affärsförståelse tillsammans med ditt ekonomiska sinne till bokslut och att skapa goda åtgärder för företaget. Du tycker om att analysera, identifiera möjligheter och ge rekommendationer till beslutsfattare på alla nivåer. Att skapa goda samarbeten och att anpassa din kommunikation kommer naturligt för dig och du är en fena på att presentera data på ett tydligt, engagerande och strukturerat sätt. Vidare har du en konstruktiv inställning till förändring och trivs med att arbeta i en teamorienterad miljö, samt kan anpassa dig till korta deadlines.

övrig information

 • Start: Augusti 2022
 • Omfattning: Heltid, 6 månaders initialt konsultuppdrag med goda chanser till förlängning.
 • Placering: Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är idag en del av Tryg Forsikring, Skandinaviens största sakförsäkringskoncern. Vi ger människor möjlighet att leva sina liv fullt ut och skapar trygga förutsättningar för företag att växa. De erbjuder mer än bara försäkringar. Den 1 april 2022 blev Trygg-Hansa och Moderna Försäkringar ett företag under det gemensamma varumärket Trygg-Hansa, där även Atlantica och Bilsport & MC ingår.

Trygg-Hansa har god kunskap om vad sina kunder upplever och vad som skapar oro och osäkerhet. Den kunskapen använder dem för att förebygga skador i livets alla skeden.

Ett exempel är deras arbete för ungas psykiska hälsa. Som en engagerad partner till Avicii Arena ökar dem medvetenheten om dessa frågor. De bidrar också till att Bris ska kunna hålla öppet dygnet runt. Även vattensäkerheten ligger Trygg-Hansas varmt om hjärtat. Sedan 1959 har deras ikoniska livboj funnits på mer än 80 000 platser vid vattnet över hela landet. De vill att så många barn som möjligt ska lära sig simma och känna sig trygga vid vattnet. Trygg-Hansa stödjer Svenska Livräddningssällskapet och "Babybojen" där deras årliga vattensäkerhetskampanjer ingår i arbetet kring vattensäkerhet. För Trygg-Hansa är detta ett sätt att bidra till en tryggare framtid och ett hållbart samhälle.

Ansök här