2 veckor sedan
Annons-ID: 15090720

Resource Analyst till SAS

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Arlanda
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse

Skandinaviens ledande flygbolag söker nu en Resource Analyst till Arlanda. Besitter du en förmåga att se helhet och detaljer och lockas av tanken av att jobba i en internationell och händelserik miljö på Arlanda flygplats? Då är detta en roll för dig. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

SAS söker nu efter en Resource Analyst som kommer få en nyckelroll i den operativa verksamheten på Arlanda. Du kommer tillhöra SGH Planning, vilket är en funktion som ansvarar för resursplanering inom alla operativa avdelningar i SAS Ground Handling. De operativa avdelningarna inkluderar bland annat incheckning, gate, ramp, bagagesortering och frakthantering. Organisationen är uppdelad i långtids- och korttidsplanering och i denna roll kommer du främst jobba långsiktigt. Här kommer du jobba i en händelserik arbetsmiljö med utsikt över landningsbanorna, omgiven av jordnära kollegor.

Arbetsuppgifter

I rollen som Resource Analyst ansvarar du för att göra det möjligt att allokera rätt antal personer, vid rätt tidpunkt och med rätt kvalifikationer. Du arbetar med specifika kalkyler och ansvarar för balansen mellan personal och behov. Du förväntas leverera resultat som tar hänsyn till säkerhet, kostnad och kvalitet.

Dina primära arbetsuppgifter är:

  • Ansvara för planering av personalbehov
  • Uppdatera och underhålla korrekta resursparametrar i planeringssystem
  • Löpande beräkningar avseende resursallokering och resursbehov

Vi söker dig som

Vi ser att du som söker är intresserad av flygplansbranschen och gillar att arbeta nära den dagliga driften. Du har en förmåga att ha överblick över verksamheten och samtidigt se detaljer.

Utöver detta söker vi dig som har:

  • Civilingenjör- eller ingenjörsexamen, gärna med inriktning mot ekonomi, logistik eller transport
  • Goda kunskaper i engelska och ett skandinaviskt språk, sett till tal och skrift
  • Goda kunskaper i Excel

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Grundläggande programmeringskunskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och för att lyckas i den här rollen ser vi att du främst besitter de personliga egenskaper som är centrala för rollen. Här ser vi att du är problemlösande, strukturerad, samarbetsinriktad och kvalitetsmedveten.

OBS: Flygplatsen är ett säkerhetsklassat område och därför kommer du registerkontrolleras enligt Transportstyrelsens bestämmelser. Du kommer även behöva uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Utöver detta kommer vi att behöva göra en 5-årskontroll, vilken också är av säkerhetsskäl. Slutligen kommer du få genomföra ett alkohol- och drogtest där det inte får förekomma någon anmärkning

Övrig information

  • Start: Omgående / enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Arlanda Flygpats

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här