6 dagar sedan
Annons-ID: 15090983

Redovisningsekonom till det växande bolaget LOTS!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Har du tidigare tagit del av månadsbokslut, årsbokslut och rapportering och ser dig själv som en energispridare? Då kan den här rollen som Redovisningsekonom till Scanias dotterbolag LOTS vara något för dig! Du kommer välkomnas till en arbetsplats där god stämning och bra samarbete är en självklarhet. Sök tjänsten redan idag - urval sker löpande

Om tjänsten

LOTS Group är ett helägt dotterbolag till Scania som erbjuder transporttjänster globalt inom specifika industrisegment. LOTS äger, kör och optimerar transportflöden utifrån fyra grundpelare – Lean, ny teknik, kundspecifika lösningar och hållbarhet. Målet är att framåtintegrera och komplettera Scanias kommersiella och operativa förmågor för att möta framtid där ny teknik utmanar Scanias kärnaffär. LOTS Finance & Controlling är en knytpunkt för bolagets strategiska och operativa arbete. Avdelningen leder den finansiella planeringen och prognosarbetet samt följer upp på den operativa verksamheten och säkerställer att bolaget drivs i rätt riktning.

Företaget växer stadigt och söker nu en Redovisningsekonom för att stärka rapporterings- och redovisningsfunktionen centralt. LOTS präglas av härlig kultur och familjär känsla. Du kommer att ingå i ett professionellt och flexibelt team där du och dina kollegor stöttar varandra inom olika områden vilket främjar det personliga kunskapsbyggandet.

Tjänsten är baserad på LOTS Stockholmskontor, som ligger i nära anslutning till centralstationen. LOTS tillämpar hybridkontor som erbjuder flexibilitet för att delvis arbeta hemifrån beroende på arbetsuppgifter och i överenskommelse med chefen.

Arbetsuppgifter

I din roll som Redovisningsekonom kommer du att spela en nyckelroll i rapporteringen av LOTS dotterbolag. Din direkta chef kommer vara koncernens CFO. I det dagliga arbetet kommer du arbeta nära chefen för global redovisning och rapportering (GARM) som har övergripande ansvar för bolagets alla redovisnings- och rapporteringsfrågor. Vidare kommer du att stödja i ad hoc-frågor och koncernövergripande projekt som leds av GARM, samt i processförbättringsarbete och policyimplementering. Du arbetar med frihet under ansvar och kommer ingå i ett team med totalt fem ekonomer på huvudkontoret.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer till en början att vara:

 • Bokslutsaktiviteter, månads-, kvartals- och årsvis.
 • Delta i LOTS-gruppens månatliga finansiella rapportering till Scania.
 • Delta i redovisningsstödet för all verksamhet.
 • Delta i projekt/ leda projekt på huvudkontoret.

LOTS ingår i en global organisation vilket gör att du kanske vid enstaka tillfällen behöver resa till USA eller Kanada.

Vi söker dig som

 • Innehar en kandidatexamen inom redovisning eller annan relevant eftergymnasial utbildning.
 • Innehar mycket goda kunskaper i MS Office-program - framför allt Excel.
 • Är strukturerad och detaljfokuserad, men kan zooma ut och se hela bilden.
 • Innehar relevant arbetslivserfarenhet inom en liknande roll där du exempelvis har arbetat som redovisningsekonom och tagit del av månadsbokslut, årsbokslut och rapportering.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift.

Det är meriterande för tjänsten om du:

 • Innehar tidigare erfarenhet av projektledning.
 • Innehar tidigare erfarenhet av ERP-system (företrädesvis Oracle NetSuite, Hyperion eller SAP).

Som person ser LOTS att du är:

En utåtriktad lagspelare med en kommunikativ förmåga då LOTS är en global organisation som arbetar med olika länder, nationaliteter, kulturer och språk. Vidare söker de dig som är systematisk och strukturerad och arbetar målmedvetet samt trivs med att lösa uppgifter självständigt. Du är ansvarsfull och prioriterar kvalitet i ditt arbete samtidigt som du levererar enligt satt tidsplan. Du gillar även det faktum att företaget är ungt, med en entreprenörskultur och ambitiösa kollegor.

Övrig information

 • Start: Omgående.
 • Omfattning: Heltid.
 • Placering: Stockholm, Vasagatan - nära anslutning till centralstationen.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och LOTS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer om LOTS här.

Ansök här