1 månad sedan
Annons-ID: 15028247

Redovisningsekonom med fokus på avveckling av bolag till Bolagspartner

Här är tjänsten för dig som är senior inom redovisning men som söker en ny twist och ett lite annorlunda fokus än vad du troligen är van vid; nämligen att ansvara för redovisningen för aktiebolag under avveckling. Tjänsten ger dig spännande möjligheter till både personlig och professionell utveckling samt att arbeta med att skapa effektiva processer internt.

Om tjänsten

Bolagspartner är idag Sveriges största leverantör av lagerbolag och en ledande aktör inom avveckling av aktiebolag. Med digitala lösningar i framkant kan de erbjuda sina kunder kostnadseffektiva och enkla lösningar samtidigt som de får en trygg leverantör. Från deras ljusa kontor i utkanten av Lund med utmärkta pendlingsmöjligheter arbetar idag dina 9 framtida kolleger i ett sammansvetsat team med väldigt god stämning. För Bolagspartner är personalen deras viktigaste resurs, och de lägger stort fokus på att alla ska trivas, bland annat med årlig kick-off resa och med devisen att det ska vara kul att gå till jobbet!

Till deras affärsområde snabbavveckling som idag består av två redovisningsassistenter söker vi nu en senior redovisningsekonom som ansvarar för redovisningen i samtliga bolag under avvecklingsprocessen. Idag avvecklar Bolagspartner tusentals bolag om året.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Bolagspartner.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom kommer du ansvara för redovisning och bokslut under processen från det att Bolagspartner tagit sig an avvecklingsuppdraget tills det att bolaget är likviderat. Enkelt förklarat så istället för att ansvara för många transaktioner i ett fåtal bolag kommer du här ansvara för få transaktioner i många bolag. Framförallt rör det komplexa transaktioner gällande moms och skatter varför det krävs en senioritet inom området.

Rent praktiskt innebär det bland annat:

 • Löpande bokföring
 • Avstämningar i koncern, 30-tal bolag
 • Bokföra fusioner samt likvidationer
 • Ink2 samt årsredovisningar

I din roll fungerar du även som stöttepelare till redovisningsassistenterna, vars uppgift framförallt är det löpande samt inhämtande av information från kunder.

Fokus ligger även på att agera specialist och på att arbeta med effektivisering och automatisering. Genom nära samarbete med IT-avdelningen arbetar du för att vidareutveckla systemstödet ytterligare.

Vi söker dig som

 • Är civilekonom med inriktning mot redovisning eller motsvarande
 • Har en gedigen erfarenhet inom redovisning, troligen minst 5 år, och jobbat brett med allt från löpande bokföring till bokslut och inkomstdeklarationer
 • Har hög kompetens inom Skatte- och momsfrågor
 • Har god IT-vana
 • Är strukturerad, uthållig och självgående
 • Är en teamplayer som delar med sig av din kunskap till dina kolleger

Troligen arbetar du idag på en redovisningsbyrå, gärna med inriktning mot skattefrågor, eller som redovisningsekonom på ett mellanstort bolag där du arbetar brett inom hela ekonomiområdet. Likaså tror vi att du har en affärsmässig approach och ett effektivitetsfokus.

Övrig information

 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid/tillsvidare

 • Placering: Gunnesbo, Lund

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bolagspartners önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Information om företaget

Här kan du läsa mer om Bolagspartner och deras tjänster.

Ansök här