20 månader sedan
Annons-ID: 15018358

REDOVISNINGSEKONOM MED ERFARENHET TILL GASELLFÖRETAGET MPC CONSULTING

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid, Kontorstider, flexibla
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Jobbkategori:
Redovisningsekonom
Startdatum:
Så snart som möjligt
Övrigt:
Heltid, tillsvidare

Har du ett par års tidigare erfarenhet av en bred redovisningsroll och nu vill ta nästa steg i en omväxlande och utvecklande miljö som redovisningsekonom hos MPC Consulting? Här ges du möjlighet att spetsa din kompetens ytterligare, fördjupa dina kunskaper och även bidra med din kunskap till de mer juniorare redovisningskonsulterna. MPC Consulting är en redovisningsbyrå med stora ambitioner som för tredje gången blivit utsedda till gasellföretag av Dagens Industri. Vill du bli en del av deras utvecklingsfokuserade och entreprenöriella team?

Om tjänsten

Academic Work söker för MPC Consultings räkning en analytisk redovisningsekonom med erfarenhet till deras centralt belägna kontor i Stockholm, ett stenkast från Hötorgets tunnelbanestation. Du välkomnas till ett ljust kontor om 46 personer där du kommer tillhöra teamet som jobbar främst mot fastighetskunder med en gruppchef som din närmsta chef. Du kommer i rollen att arbeta projektbaserat, framförallt mot en av MPC Consultings största fastighetskunder. Rollen innebär att hålla en hög servicegrad mot kunderna och du har även en tät dialog internt med dina kollegor , som gemensamt arbetar mot samma kund. Dina ansvarsområden innefattar allt från löpande bokföring till mer utmanande uppgifter som bokslut, årsredovisning och på sikt kan du även få utvecklas inom koncernredovisning.

"MPC Consulting är ett företag som tror på sina anställda, jag känner mig sedd och hörd och har gjort det från dag ett som jag började här. Vill du utvecklas och jobba i en miljö med riktigt bra kollegor så är MPC Consulting verkligen ett toppen-företag att komma in på". Simon Leffler, Redovisningskonsult på MPC Consulting.

Du välkomnas till ett härligt team med bra stämning och ett öppet klimat där friskvård och välmående är i fokus. Här får du möjlighet att bidra med dina redan befintliga kunskaper och samtidigt grotta in dig i mer komplexa uppgifter. MPC Consulting satsar på sin personal och du erbjuds därigenom regelbunden kompetensutveckling och utbildning.

"Ledarskapet på MPC upplever jag som väldigt fritt. Organisationen är platt och det finns ingen som försöker detaljstyra, däremot finns det alltid hjälp och stöd när jag behöver det vilket jag uppskattar". Åsa Rydström, Senior Redovisningskonsult.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MPC Consultings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos MPC Consulting.

Arbetsuppgifter

Som Redovisningsekonom kommer du att arbeta projektbaserat gentemot framförallt en av MPC Consultings fastighetskunder, en koncern, där du hanterar förfrågningar, högt som lågt. Det kan handla om det löpande arbetet med betalningar, bankavstämningar, månads- och kvartalsavstämningar, momsavstämningar till att sitta med mer komplexa uppgifter som bokslut, årsredovisningar, likviditetsprognoser och på sikt även koncernredovisning om du har ett intresse för det. Rollen innebär varierade arbetsuppgifter och mer och mer ansvar allt eftersom du kommer in i rollen. Du kommer också att få vara med och arbetsleda samt kvalitetssäkra de juniorare redovisningskonsulternas arbete. Utvecklingsmöjligheterna på MPC Consulting är stora och du kan på sikt även växa in i en projektledarroll där du får ett mer övergripande kundansvar.

Vi söker dig som

För oss är din personlighet det absolut viktigaste, vi efterfrågar dig med ett stort driv och som är initiativtagande, dessutom ser vi att du

  • Har som minst en kandidatexamen inom ekonomi

  • Mellan 2 till 6 års tidigare erfarenhet av en liknande roll där du arbetat med redovisning och är självständig i hela processen från ax till limpa där du har upprättat bokslut självständigt

  • Har ett intresse för utveckling av processer/rutiner

  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då du kan komma att ha kontakt med såväl svensk- som engelsktalande kunder

Det är ett stort plus om du sedan tidigare har arbetat med koncernredovisning och mer komplexa arbetsuppgifter som systemimplementation och implementation av IFRS. Det är ett stort plus om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat inom fastighetsbranschen men det är inget krav för tjänsten.

Som person är du ansvarsfull och har förmågan att själv lägga upp dina dagar. På MPC Consulting finns det inte alltid tydliga riktlinjer eller rutiner och du förväntas kunna hitta de smidigaste tillvägagångsätten beroende på arbetsuppgift utifrån dina tidigare erfarenheter. Då tjänsten innebär kundkontakt är det viktigt att du har ett naturligt sätt att skapa goda relationer till dina kunder samt bidrar till ett gott samarbete med dina kollegor. Vidare är du är analytiskt lagd och tycker om att lösa problem. Du är också resultatinriktad och håller deadlines. MPC Consulting har stort fokus på att ligga i framkant gällande nya regler och lagar samt att leverera kvalitet!

ÖVRIG INFORMATION

  • Start: Så snart som möjligt, vi kommer prioritera kortare uppsägningstid

  • Omfattning: Heltid, tillsvidare. 6 månaders provanställning tillämpas

  • Placering: Holländargatan 10, centrala Stockholm

  • Kontaktuppgifter: recruitmentstockholmsouth@academicwork.se

  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan med CV och personligt brev. Vi lägger stor vikt vid ditt personliga brev och motivering för tjänsten. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Information om företaget

MPC Consulting. är en expanderande redovisningsbyrå som hjälper sina kunder med redovisning, revision, operativ styrning och processförbättring. Idag är de 46 anställda på kontoret och de arbetar som redovisningskonsulter, juniora redovisningskonsulter- och revisionsassistenter.