2 veckor sedan
Annons-ID: 15090838

Redovisningsansvarig till Vattenfall

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Solna
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Är du en person som gillar redovisning och är trygg i din roll samt med att stötta och vägleda andra inom området? Att samarbeta är enkelt för dig men du kan också arbeta självständigt när det behövs. Du trivs i föränderliga miljöer och ser dig själv som lösningsorienterad person med förmåga att arbeta proaktiv, tycker om att effektivisera och förbättra rutiner och arbetssätt. Låter detta som dig? Då kan det vara dig vi söker till rollen som redovisningsansvarig till Vattenfall! Skicka in din ansökan redan idag då behovet är omgående!

Om tjänsten

Accounting R2R (Record to report inom General Accounting) är den funktion inom Finance Business Support som tillhandahåller redovisningsexpertis till bolagen inom Vattenfall med högt fokus på kvalitet och efterlevnad av redovisningsregler. Accounting R2R är därmed experter på IFRS och legala regler, förbereder bokningar, driver boksluten och den externa revisionsprocessen, rapporterar till Vattenfall koncernen och sammanställer årsredovisningar.

Funktionen Accounting R2R är även organiserad per land.

Delar av den löpande redovisningen och rapporteringen inom Accounting R2R är outsourcat och en av huvuduppgifterna blir därmed att säkerställa alla leveranser och optimera processen i samarbete med vår outsourcing partner.

Processerna inom ekonomiområdet genomgår ständiga förändringar så också på Vattenfall, vi vill därför erbjuda rätt personer stora möjligheter att definiera sin egen framtid inom redovisning och på Vattenfall. Kanske är det just dig vi söker?

Detta är inledningsvis ett konsultuppdrag på 6 månader med god chans till förlägning. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Några av dina uppgifter som redovisningsansvarig hos Accounting R2R är att säkerställa att huvudboken hanteras enligt Vattenfalls krav. Du kommer också att leda den externa revisionsprocessen samt bistå med redovisningskompetens när det behövs. Det innebär tex att beräkna avsättningar och periodiseringar och göra årsredovisningar för ett eller flera bolag.

Vi söker dig som

  • Har en avslutad universitetsutbildning, gärna civilekonom, eller jämförbar annan utbildning
  • Har 3-5 års erfarenhet av arbete med redovisning och legal rapportering i en komplex organisation
  • Har goda kunskaper om gällande redovisningsregler (IFRS och legal redovisning K2/ K3)
  • Har goda kunskaper om processer som tillämpas inom ekonomiområdet och specifikt inom redovisning och bokslutsrapportering
  • Har ett stort intresse och kunskap om IT-baserade rapporteringssystem och god kunskap om IT generellt
  • Har erfarenhet av att arbeta med ovan arbetsuppgifter från storföretag
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Övrig information

  • Start: Omgående
  • Omfattning: Inledningsvis 6 månader med goda chanser till förlängning
  • Placering: Stockholm, Solna

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här