1 månad sedan
Annons-ID: 15028362

Redo att utvecklas som uppdragsledare/teknikansvarig hos Sweco?

Snabbfakta

Stad:
Stockholm , Marieberg
Omfattning:
Heltid, 8-17
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Jobbkategori:
Samhällsplanerare
Startdatum:
Efter överenskommelse

Vill du vara med och bygga Stockholms nya tunnelbanenät, lägga grunden för några av Stockholms skrytfastigheter, jobba med hållbarhet i Sverige eller internationella utvecklingsprojekt? Eller varför inte alltihop och lite därtill? Sweco söker just nu flera medarbetare inom olika roller till sin geotekniska avdelning. Så oavsett om du vill arbeta som biträdande teknikansvarig, uppdragsledare, teknikansvarig eller specialist inom geoteknik kan detta vara en nästastegsroll för dig! Vi vill därför berätta mer – så stay tuned.

Om tjänsten

Swecos söker, till sin geotekniska avdelning, flertalet roller för att stärka upp deras team. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande där du, utöver personlig utveckling erbjuds möjligheten att arbeta med internationella projekt och cross-border uppdrag. Det går väldigt bra för affärsområdet och de är nu ute efter att expandera. Det finns stora utvecklingsmöjligheter inom affärsområdet geoteknik och berg, där du kan arbeta som specialist, uppdragsledare eller som gruppchef. Du kommer att omges av kompetenta kollegor och utbyta erfarenheter som är värdefulla för din framtida karriär. Vidare kommer du att erbjudas en stimulerande arbetsmiljö som ger dig möjligheten att ta mycket eget ansvar och att få arbeta i spännande projekt. Möt till exempel Anna,

Anna startade sin karriär hos Sweco för 10 år sedan, direkt efter hennes examen inom Samhällsbyggnad. Ett av hennes första projekt vad ombyggnationen av E18 vid Hjulsta/Kista. Det var där Anna lärde sig cadda i en projektörroll. Hon blev kvar i projektet först som geotekniker och gick sedan vidare till rollen som teknikansvarig. Idag är ombyggnationen klar och Anna beskriver det som en häftigt känsla att ha varit med från början. Vad är det som gör att Anna trivs och är kvar på Sweco efter 10 år?

Här är ingen dag den andra lik. På Sweco är det frihet under ansvar. Man får göra som man vill så länge man gör det bra!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sweco.

Arbetsuppgifter

Sweco behöver förstärka sina grupper inom geokonstruktion, geoteknik och geoteknisk projektering. Grupperna består idag av kompetenta och erfarna kollegor vilket gör att Sweco har möjlighet att ta sig an stora och mycket spännande uppdrag. Tjänsterna innefattar arbete både ute på fält samt inhouse. Beroende på vilken roll du har inom affärsområdet geoteknik kan dagarna se olika ut. Det som är gemensamt för rollerna är att du arbetar i team och med flera olika projekt parallellt samt att du har möjlighet att påverka ditt arbete och vad du vill utvecklas inom. Allt handlar om inställning och intresse! Just nu är arbetet med Stockholms nya tunnelbanenät och ombyggnationen av Centralstationen centralt i gruppen med allt från att ta fram ritningar, skriva rapporter till att göra markundersökningar i centrala Stockholm. Parallellt med de stora projekten arbetar man i mindre och mellanstora projekt där flertalet i gruppen har en mer ledande roll. Tex arbetar de med utbyggnaden av stamnätet för el, ombyggnation av Operan och ett flertal exploateringsprojekt åt kommuner i Stockholmsområdet.

Sweco har en platt organisation där man är mån om att se individen och att få människor att utvecklas. Genom tät dialog med närmsta chef ges möjligheter till stort eget ansvar, utveckling, att gå kurser, arbeta med spännande projekt, ta sig an nya roller med mera. Ta Robin till exempel, han började sin karriär som arbetsledare/platschef inom entreprenadverksamhet och bytte till Sweco vid årsskiftet. Nu ansvarar han för medelstora uppdrag med geoteknisk inriktning. Robin har med andra ord gått från en platschefsroll till en teknikansvarigroll – och det på knappt 9 månader!

För att ge lite tydligare bild av de olika rollerna vi söker kan vi kortfattat beskriva dem såhär;

Teknisk specialist: Du arbetar som granskare i mer komplexa projekt och agerar tekniskt bollplank. Specialisten supportar och svarar upp där det är svåra/komplexa jordförhållanden.

Uppdragsledare/teknikansvarig. Som uppdragsledare ansvarar du för olika projekt med allt från budget, tid och resultat. Du kommunicerar förändringar, länkar samman projektgruppen samt sätter förväntningar mot kund. Detta är helt enkelt en klassisk ”spindeln i nätet” roll.

Biträdande teknikansvarig. Som biträdande teknikansvarig skriver du geotekniska PM och drar slutsatser utifrån en samlad bild. Beskriver vilken undersökning man vill ha utförd och följer upp uppdrag. Handlägger faktiska geotekniken.

Tjänsten passar dig som har erfarenhet av att arbeta inom geoteknik och ser dig om efter nya utmaningar. Du trivs i en miljö där du har chans att utvecklas och utmanas på en schysst arbetsplats där företaget ser individen.

Vi söker dig som

Just nu söker Sweco dig med minst några års erfarenhet inom samhällsbyggnad och infrastruktur. Det finns flera olika bakgrunder som är intressanta för att passa för ovan beskrivna tjänster. Vi ser att du har arbetat som projektör, biträdande handläggare, handläggare, fältsamordnare, projektingenjör, inköpare, kanske arbetsledare eller platschef från entreprenadsidan.

  • Har en eftergymnasial utbildning i exempelvis bygg, anläggning eller samhällsbyggnad.

  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du ansvarstagande, relationsbyggande och flexibel. Du kommer att arbeta med flera olika projekt parallellt där du har direktkontakt med kund. Det ställer stora krav på att du har förmåga att driva på, prioritera och ansvara för ditt arbete samt en vilja att ta dig an både små och stora uppdrag. Du ska motiveras av och tycka det är kul att ha flera olika uppdrag igång samtidigt. Dessutom behöver du vara ödmjuk inför projekten och inse att du själv inte sitter på alla svar. Därför ser vi att du ha en god samarbetsförmåga och även en talang för att knyta kontakter både internt och externt.

ÖVRIG INFORMATION

  • Start: Efter överenskommelse

  • Omfattning: Heltid

  • Placering: Marieberg, Stockholm

  • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se och Amanda Aletto, amanda.aletto@academicwork.se

  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

  • Sök till Sweco genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan rollerna är tillsatta om vi gått över till urvals och intervjufasen.

  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Sweco är Europas ledande konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande. Koncernen omsätter cirka 16,5 miljarder och har drygt 14500 anställda i 14 länder, varav 5600 i Sverige. De erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning. Swecos ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle.

Ansök här