1 vecka sedan
Annons-ID: 15090102

Rampmedarbetare till Menzies Aviation på Arlanda

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
80%

Menzies Aviation söker nu flera Rampmedarbetare som är intresserade av ett fysiskt arbete och som vill bli en del av ett världsomspännande företag. Som Rampmedarbetare får du arbeta i en spännande miljö i ett starkt team. Här finns goda möjligheter att vidareutvecklas inom företaget! Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Som Rampmedarbetare arbetar du i den dagliga operativa verksamheten som sköter alla sysslor runt ett flygplans ankomst och avgång. Oavsett om du lossar eller lastar bagage, manuellt eller med hjälpmedel, är du ett par säkra händer som ser till att bagaget är på rätt plats i rätt tid. Du utför inspektioner av utrustning och flygplan samt rapporterar de fel som upptäcks genom att exempelvis hantera den dokumentation som krävs. Genom att följa flygbolagsspecifika procedurer, sätter du företagets kunder och deras kunders behov främst i allt du gör.

Tjänsten startar med en gedigen utbildning som pågår under 3 veckor. Detta för att du ska få bästa förutsättningar att lyckas i jobbet. De utbildningsdatum som ligger just nu är:

 • 3/4, 17/4, 24/4

Det är viktigt att du kan medverka under hela utbildningsperioden för att du ska få all information du behöver för att klara av jobbet.

Arbetsuppgifter

Som rampmedarbetare kommer du arbeta med att lasta och lossa bagage både i terminalen och ute på rampen. Arbetet ställer krav på god fysik då det stundtals kan vara både stressigt och kroppsligt krävande.

 • Scanna det bagage som kommer till din station med god kvalitet, vilket ställer krav på din noggrannhet
 • Sortera väskor från bagagebandet till olika vagnar, varför vi gärna ser att du både tycker om samt klarar av att jobba fysiskt
 • Köra ut vagnarna till rampen och därifrån lasta bagaget på flygplanen, vilket är en fysiskt tung arbetsuppgift. Detta är den arbetsuppgift du kommer att utföra mest

Vi söker dig som

Du behöver uppfylla dessa krav för att bli aktuell för tjänsten:

 • Godkänd gymnasieutbildning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort för automat eller manuell växellåda
 • Vilja arbeta med ett fysiskt arbete och klara av tunga lyft
 • Kan och vill arbeta skift, tidiga morgnar såväl som sena kvällar

OBS: Flygplatsen är ett säkerhetsklassat område och därför kommer du registerkontrolleras enligt Transportstyrelsens bestämmelser. Utöver detta kommer vi att behöva göra en 5-årskontroll, vilken också är av säkerhetsskäl. Detta innebär att du lämnar in bevis på vad du har varit sysselsatt med de senaste fem åren, i form av till exempel studieintyg eller arbetsintyg. Slutligen kommer du få genomföra ett alkohol- och drogtest där det inte får förekomma någon anmärkning.

Övrig information

 • Start: April
 • Omfattning: 80% visstidsanställning med goda möjligheter till förlängning
 • Arbetstider: Varierande arbetstider under 2-skift, dag- och kvällsskift. Arbete på helger förekommer.
 • Placering: Arlanda Flygplats. Det är viktigt att du säkerställer så du kan ta dig till Arlanda kommunalt eller med eget färdmedel alla tider på dygnet.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här