1 månad sedan
Annons-ID: 15089404

Quality Engineer till Olink

Snabbfakta

Stad:
Uppsala, Science Park
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Så snart du är redo!
Övrigt:
Långsiktigt

Har du erfarenhet av att säkerställa system för kvalitetssäkring av produktion inom Life Science eller laboratoriearbete? Hos Olink får du bli en del av en snabbt växande organisation med dynamisk arbetsmiljö. Denna chans vill du inte missa, varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

På några år har Olink vuxit snabbt från att vara ett litet, Sverigebaserat företag som erbjuder analyser för några hundra proteiner till ett NASDAQ-noterat företag med en stark global närvaro. Bolaget har minst sagt gjort en spännande tillväxtresa de senaste åren och planerar inte att stanna upp, det är där du kommer in i bilden!

Enheten Quality som är en del av avdelningen Analys Service behöver nu förstärkas med ytterligare en Quality Engineer. På Analys Service utförs protein-uttrycksanalyser för olika kunder inom akademi och Life Science-industrin för att identifiera biomarkörer. Enheten Quality ansvarar för att säkerställa kvalitet och att prover, analyser och data hanteras i enlighet med gällande lagar och förordningar samt för hantering av Olinks kvalitetsledningssystem.

Som QE kommer du att rapportera till Head of Quality på Analys Service och vara placerad på huvudkontoret i Uppsala. Inte nog med att Olink har gjort en stark tillväxtresa och erbjuder stora utvecklingsmöjligheter för deras medarbetare - de är dessutom en otroligt uppskattad arbetsplats av våra konsulter på plats. Är du intresserad av att se mer av detta globala bolag finns även möjlighet att hälsa på deras site i Boston. Nu kan det bli din tur att få bli en del av detta spännande bolag!

En hälsning från din närmsta chef:

"I din roll som kvalitetsingenjör får du en väldigt viktig roll hos oss på Olink. Teamet är tvärfunktionellt, tekniken är världsledande och nu behöver vi stärka upp gruppen med nästa stjärna. Möjligheten till egen utveckling är gränslös och helt upp till dig som individ. Du kommer jobba i ett nära team med fantastiska kollegor, stor frihet och möta stora utmaningar tillsammans."

Nyfiken på vem din närmsta chef är? Här kan du hitta Richard!

Konsultuppdraget är planerat att pågå långsiktigt, förutsatt att samarbetet uppskattas av alla parter. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för CAPA, CC, avvikelser och riskhantering inom avdelningen
 • Utvärdera effektiviteten i kvalitetsledningssystemet och undersöka trender
 • Hantera, organisera och arkivera kontrollerade dokument
 • Skriva, uppdatera och granska SOP, instruktioner och rapporter i samarbete med kollegor
 • Godkänna data som ska levereras till kund
 • Planera, genomföra och dokumentera kvalitetsutbildning av personal
 • Vara stödjande i kvalitetsfrågor gällande utrustning (kvalificering, underhåll och kontroll)

Vi söker dig som

 • Har en avslutad kandidatexamen inom Life Science-området
 • Har erfarenhet av att arbeta med kvalitet på ett kontraktslaboratorium eller QC-laboratorium
 • Erfarenhet av LIMS eller dokumenthanteringssystem
 • God kompetens inom MS office-program
 • Har goda kunskaper i engelska och svenska, både i skrift och tal

Det är meriterande för rollen om du har:

 • Arbetslivserfarenhet av kvalitetsarbete på ett laboratorium med ett QMS baserat på ISO17025 eller GCP

Vem är du som person?

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du är engagerad, självständig och trivs i en dynamisk miljö med högt tempo. Du är noggrann, problemlösande och har sinne för kvalitet. Slutligen är du en lagspelare som är bra på att kommunicera och som kan se saker ur olika perspektiv. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att genomgå personlighetstester och beteendeinriktad intervju för att vi ska få en bra bild av vem du är.

Övrig information

 • Start: Så snart du kan
 • Omfattning: 100%. Långsiktigt, förutsatt att samarbetet uppskattas av alla parter.
 • Placering: Uppsala, Science Park

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Olinks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här