3 månader sedan
Annons-ID: 15074857

Projektledare med konstruktörsbakgrund till Stålbyggnadsinstitutet

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid

"Du kanske inte är expert på stål men med din ingenjörsbakgrund, entusiasm och nyfikenhet kan detta uppdrag vara ett av dina bästa val i livet. Du kommer att verka i ett litet kompetent gäng som frikostigt delar med sig av kunskaper och erfarenheter inom stålkonstruktion och byggprocesser. Det är så din framtida VD Björn beskriver dig. Han fortsätter: ”… Det som är spännande med tjänsten som projektledare hos Stålbyggnadsinstitutet är att du kommer utvecklas till en av Sveriges ledande experter inom stålkonstruktion. Miljö- och hållbarhetsfrågorna blir allt viktigare och kommer att vara centrala i många av dina arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med att bygga samarbeten både i och utanför Sverige för att främja användningen av stål i olika konstruktioner, vilket är väldigt stimulerande och givande”.

Om tjänsten

Stålbyggnadsinstitutet (SBI) är en fristående organisation finansierad genom Stiftelsen Svensk Stålbyggnadsforskning, industrin samt nationella och internationella forskningsfinansiärer. SBI stöder och företräder 140 medlemsföretag. SBI vill synliggöra stålets möjligheter i det moderna samhället, erbjuda medlemmarna rådgivning och kompetensutveckling och förse beslutsfattare och myndigheter med information om ett hållbart stålbyggande. Tillsammans med företagen får du möjlighet att arbeta i den absoluta framkanten inom stålbyggnad, samarbeta med de främsta experterna i och utanför Sverige, samt driva egna projekt och vara starkt delaktig i institutets utveckling.

Du kommer bli en del av en arbetsgrupp om tre personer som sitter i fina lokaler med utsikt över Kungsträdgården. Utöver dessa tre kommer du ha mycket samarbete med olika organisationer och utveckla ett brett kontaktnät.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SBI.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare hos SBI kommer du bli expert i hur stål används på bästa sätt i byggbranschen för att främja både miljön och den arkitektuella kreativiteten. Du möter de främsta specialisterna inom stålbyggnad i världen och kommer utveckla både din kompetens och kontaktyta. I rollen kommer du till exempel att:

 • Agera projektledare i olika utvecklingsprojekt
 • Planera olika seminarier och kurser
 • Genomföra standardiseringsarbete
 • Agera support till våra medlemsföretag
 • Delta i internationellt arbete. Resor i och utanför Sverige är förekommande i tjänsten
 • Profilera stålets möjligheter som byggnadsmaterial genom sociala medier och liknande

Stålbyggnadsinstitutet erbjuder ett varierat, flexibelt och utvecklade arbete mot en roll som teknisk chef vid institutet. Du kommer utveckla samarbete med både stora och små byggföretag, samt de mest framstående universiteten och högskolorna i landet. Du kommer i rollen få möjlighet och tid att fördjupa dina kunskaper så att du kan erbjuda kvalitativt stöd till SBI:s medlemmar och samarbetspartners.

Vi söker dig som

 • Har en civilingenjörsexamen från relevant inriktning, exempelvis samhällsbyggnad
 • Har 2-4 års relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis i en roll som teknikkonsult eller konstruktör
 • Har kunskaper inom beräkningar av byggnadskonstruktioner
 • Är intresserad av stål som material och vill lära dig hur det kan användas effektivt i byggbranschen
 • Har ett starkt miljöintresse och vilja att arbeta med det inom byggbranschen
 • Har B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du problemlösande och noggrann. Du gillar att bygga ramar som andra kan arbeta utifrån och är duktig på att kommunicera din kunskap både skriftligt och muntligt. Du ser det som självklart att hela tiden utveckla din kompetens och ditt kunnande som ingenjör så du kan ge bästa service till organisationens medlemmar. Utöver detta har du en god samarbetsförmåga. Du kommer ha stora kontaktytor och då är det viktigt att du kan bemöta olika typer av personer på ett passande sätt. Initialt kommer du få mycket stöd för att komma in i rollen, men efterhand förväntas du bli självgående och driva dina egna projekt.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Kontorstider med viss flexibilitet, 37,5 timmars arbetsvecka
 • Placering: Stockholm, Kungsträdgården

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stålbyggnadsinsitutets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av ansvarig rekryteringskonsult Milly Ellqvist Weidstam (milly.weidstam@academicwork.se)

Information om rekryteringsprocessen:

 • Telefonintervju med Academic Work
 • Djupintervju med Academic Work
 • Träff och intervju med rekryterande chef på Stålbyggnadsinsitutet
 • Referenstagning + beslut

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen

Information om företaget

Läs mer om Stålbyggnadsinstitutet på deras hemsida: https://www.sbi.se/