2 veckor sedan
Annons-ID: 15087409

Projektingenjör till Underhåll på Trafikverket

Snabbfakta

Stad:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående, enligt överenskommel
Övrigt:
Heltid

Vi söker dig med teknisk utbildning och ett brinnande intresse av att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur. Som ingenjör inom underhållsverksamheten får du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter av utredande karaktär och samtidigt knyta värdefulla kontakter på en arbetsplats med spetskompetens inom infrastruktur. Urvalet sker löpande, så tveka inte på att söka tjänsten redan idag!

Om tjänsten

För Trafikverkets räkning söker vi nu dig som vill arbeta som ingenjör inom Underhåll i Gävle. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar Trafikverket grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Vi söker dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en utåtriktad roll.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds

 • Möjlighet att vara med och ta fram underlag för att underlätta välgrundade beslut som formar framtidens infrastruktur
 • En arbetsplats med prestigelösa och välkomnande kollegor
 • Löpande kompetensutveckling genom utbildningsprogrammet där du erbjuds utbildning och coachning via Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att, i nära samarbete med erfarna kollegor, ta emot projekt från investering till underhåll och samordna anläggningsspecifika krav järnväg. I rollen kommer du även att få möjligheten att vara ute på platsbesök.

 • Mottagande av ombyggda järnvägsanläggningar. Du ansvarar för mottagande av färdig anläggning från verksamhetsområdena Investering och Stora projekt. Agerar som kontaktperson inom Underhåll gällande frågor som ställs i samband med projekten.
 • Kravställning inom järnväg. Du är samordnare för framtagandet av tekniska krav för nybyggnation eller ombyggnation inom järnvägsanläggningen. Du följer upp att de upprättade anläggningskraven är väl genomarbetade inom de olika teknikområdena.

Vi söker dig som

 • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig som exempelvis industriell ekonomi (examensbevis måste uppvisas).
 • Har körkort-B.
 • Trivs i en kontaktsökande roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter.
 • Kommunicerar mycket bra på svenska och engelska både skriftligt och muntligt.

Det är meriterande om du:

 • Har utbildning eller erfarenhet inom järnväg
 • Har erfarenhet av att arbeta i projekt.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär vilket innebär att du sätter upp höga mål för dig själv. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och att du lätt kan knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig. Vi ser att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gävle

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Arbete med anläggningar för resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att dessa ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket.

Ansök här