1 månad sedan
Annons-ID: 15087000

Projektingenjör till Trafikverkets verksamhetsområde underhåll

Snabbfakta

Stad:
Solna, Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och vi söker därför en projektingenjör – vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har ett tekniskt intresse och har talang för koordinering samt har ambitioner att utvecklas inom organisationen. Som en del av satsningen erbjuder Academic Work i samband med denna tjänst löpande kompetensutveckling i form av ett utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör till inom sektionen Kraft och Vägbelysning på Verksamhetsområde Underhåll. Sektionen jobbar dagligen med att förvalta vägbelysning och kraftförsörjning till det statliga vägnätet i Underhållsdistrikt Öst och Stockholm (Stockholms, Södermanlands, Uppsala, Västmanlands, Örebro och Östergötlands län). I uppdraget ingår även förvaltningen av vägbelysning och kraftförsörjning av de stora vägtunnlar som finns i Stockholm samt alla öppningsbara vägbroar i distriktet.

Du kommer som projektingenjör ingå i projektledningen som planerar, beställer och följer upp drift- och underhållsentreprenader. Din roll är att bistå projektledaren i det dagliga arbetet med koordinering av projektverksamhet och administration. Du har löpande kontakt med dina Trafikverkskollegor såväl som entreprenörer och andra externa parter.

Du kommer som projektingenjör få eget ansvar inom projektet och förväntas självständigt bidra till projektets resultat som är säker och smidig trafik av vägarna, dygnet runt, året om.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett talangprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid. På sikt kommer du ha goda förutsättningar till en fortsatt karriär hos Trafikverket förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

 • En arbetsplats med prestigelösa och välkomnande kollegor.
 • Löpande kompetensutveckling genom talangprogrammet där du erbjuds utbildning och coachning via Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande och hur det är att arbeta som konsult på Trafikverket.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för kontrakt med leverantörer och vara en stödjande funktion för dina kollegor
 • Ansvara för rutiner kring månatliga rapporteringar, fakturering och driftmöten med leverantörer i uppdragen
 • Kontakt med leverantörer och underleverantörer
 • Protokollföring och löpande administration

Vi söker dig som

 • Innehar en teknisk högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 HP (gärna med inriktning mot el), alternativt utbildning och inriktning som Trafikverket bedömer som relevant. Bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska, då språken används dagligen
 • Har B-körkort

Vi anser det även meriterande om du har:

 • Har elbehörighet eller studerat med inriktning el
 • Förståelse av installationsbranschen

Som person är du:

 • Orädd
 • Kommunikativ
 • Initiativtagande
 • Strukturerad

Övrig information

 • Uppdraget kan komma att kräva en registerkontroll och säkerhetsprövning
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, kontorstider 8-17
 • Placering: TRV Regionkontor, Solna Strandväg 98

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället.

Ansök här