2 månader sedan
Annons-ID: 15085583

Projektingenjör till Trafikverket

Snabbfakta

Stad:
Västerås
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och vi söker därför två projektingenjörer – vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har ett tekniskt intresse och har talang för koordinering samt har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som projektledare. Som en del av satsningen erbjuder Academic Work i samband med denna tjänst löpande kompetensutveckling i form av ett utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Vi söker för Trafikverkets räkning två projektingenjörer till enheten Byggnadsverk. Du kan arbeta från kontoret i Västerås, Örebro eller Linköping för den här tjänsten, utifrån din egen geografiska utgångspunkt. Enheten du tillhör ansvarar för drift av broar, tunnlar, bergsslänter och bryggor inom distrikt Öst/Stockholm. Dina framtida kollegor består av ett 20-tal personer varav 4 av dessa är projektingenjörer och resterande är projektledare. Enheten är en leveransorganisation på Trafikverket och ansvarar för att bedöma tillstånd för underhållsarbete, planering av underhållsåtgärder, utförande av förebyggande åtgärder samt genomförande av reinvesteringar. Något som genomsyrar enheten är att dina kollegor alltid ser till leveransernas bästa i projekten och att det finns en god teamkänsla. Vi ser fram emot att välkomna dig som uppskattar en sådan företagskultur!

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig del i ett talangprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds

 • En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen
 • Löpande kompetensutveckling genom talangprogrammet där du erbjuds utbildning och coachning via Academic Work

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och Trafikverket ser en start så snart som möjligt. På sikt kommer du ha goda förutsättningar till en fortsatt karriär hos Trafikverket förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som projektingenjör har inriktningen mot Byggnadsverk inom verksamhetsområde Underhåll. Du ingår i en eller flera projektorganisationer och rollen innebär att du först och främst agerar och arbetar som stöd till projektledarna men på sikt kommer du även få eget ansvar för enskilda områden såsom riskhantering, handlägga tillståndsärenden mm Inför projektstart kommer projektledaren gå igenom med dig vilka uppgifter hen förväntar sig att du hanterar och ansvara för. Några vanligt förekommande uppgifter är bland annat:

 • Medverka på interna och externa möten där du ansvarar för protokollföring
 • Ha kontakt med interna och externa kontakter såsom allmänhet, kommuner och andra intressenter
 • Administration i Trafikverkets interna projektportal
 • Arbete med riskhantering, ekonomi, entreprenadjuridiska frågor i projekten

Vi söker dig som

 • Har högskoleingenjörsexamen om 180 hp, med relevant teknisk inriktning. Bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Har B-körkort.
 • Har god datavana.

Vi anser det meriterande, men inget krav, om du:

 • Har +1 års erfarenhet från bygg-/anläggningsbranschen. Det är fördelaktigt om du arbetat som arbetsledare eller motsvarande.
 • Har byggnadsteknisk utbildning.
 • Har en civilingenjörsexamen.

Vi tror att du som ansöker besitter stor flexibilitet och uppskattar att ha en varierande arbetsdag där du kan förvänta dig att arbeta med både prestigelösa uppgifter som tekniskt avancerade ansvar. Du ser fram emot att nyttja din förmåga att agera lösningsorienterat i projekten du kommer vara involverad i. Utöver detta skulle du beskriva några av dina främsta egenskaper att vara:

 • Strukturerad
 • Noggrann
 • Initiativtagande inom dina ansvarsområden

Övrig information

 • Start: Omgående med hänsyn till en månads uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Timbaserad månadslön
 • Placering: Beroende på vart du själv vill utgå ifrån, så finns möjlighet att jobba i antingen jobba i Västerås, Örebro eller Linköping.
 • Resor: Förekommer till projekten tillsammans med en kollega, i snitt en gång i veckan
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället.

Ansök här