2 veckor sedan
Annons-ID: 15081145

Projektingenjör till Trafikverket

Snabbfakta

Stad:
Borlänge
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
1/11 eller enligt överenskomme
Övrigt:
Heltid

Har du en högskoleexamen och vill bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur, växer och söker dig som har talang för koordinering, vana att jobba administrativt och lockas av att arbeta för enheten Kvalité. Är du den vi söker? Läs mer och sök tjänsten redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som vill utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar seniora projektledare på enheten kvalité i underhålls-och driftprojekt. Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du kommer att få lära dig om anläggningsbranschen och därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

Hos Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med högt tempo och spännande arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att utvecklas i rollen som projektingenjör. För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som projektingenjör är att biträda en eller flera projektledare, bland annat genom att stödja i planering, administration och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Projektingenjören ska bistå projektledaren i interna och externa kontakter. Vidare kommer du även att medverka vid bl.a. byggmöten samt ta fram underlag för att följa upp leveransen från entreprenör.

I rollen ingår också att sätta sig in i projektets fakturerings- och betalningsflöde då arbetsuppgifterna inledningsvis kommer att fokuseras kring projektets arbete med att värdera, verifiera och godkänna utfört arbete för fakturering.

Vi söker dig som

 • Har minst en högskoleutbildning om 180 hp inom samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning och erfarenhet som Trafikverket bedömer som relevant för uppdraget. (Examensbevis behöver uppvisas)
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter.
 • Har högst 24 månaders meriterande arbetslivserfarenhet efter examen.
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet.
 • Har goda kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken.

Det är meriterande för rollen om du har tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.

Som person är du:

 • Initiativtagande
 • Strukturerad
 • Samarbetsvillig

Övrig information

 • Start: 1/11 eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, projeketet sträcker sig till 2023-10-30
 • Placering: Borlänge

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här