1 månad sedan
Annons-ID: 15086136

Projektingenjör till Trafikverket i Örebro

Snabbfakta

Stad:
Örebro
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Jan/feb
Övrigt:
Heltid

Vill du bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur, söker dig som har talang för koordinering och intresse av att jobba administrativt. Är du den vi söker? Läs mer och sök tjänsten redan idag, urvalet sker löpande.

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör till projektet European Rail Traffic Management System (ERTMS). För att möjliggöra ERTMS-programmets signalsystemsbyte, finns projekt Opto där de genomför modernisering av Trafikverkets optofiberanläggning. Som ny projektingenjör till Optogruppen i Örebro välkomnas du till ett arbetsklimat med tätt samarbete där de stöttar varandra och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där betoning ligger på samordnande- och administrativt arbete. Det krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten utan det viktigaste är att du har ett intresse av att fördjupa dig i verksamhetens strukturer och processer.

Du erbjuds:

Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med högt tempo och spännande arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att utvecklas i rollen som projektingenjör samt i framtiden kunna klättra i organisationen.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Som konsult för AcademicWork erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande och om våra konsulters upplevelse av att arbeta på Trafikverket här.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära en kollega som arbetar som ledningsstöd idag samt ha en samordnande roll mellan de olika projekten. Även möjlighet till att delta direkt i projektarbete kan komma att bli aktuellt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Samordna personal- och resursplaneringen i projekten och koordinera dessa
 • Arbeta med riskanalys i projekten
 • Stötta utvärdering och förbättringsarbete av processer
 • Medverka och protokollföra vid både interna och externa möten

Utvecklingsmöjligheter:

Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket.

Vi söker dig som

 • Har en uttagen examen om minst 180hp inom sektor samhällsbyggnad eller annan likvärdig utbildning som Trafikverket bedömer som relevant för tjänsten (examensbevis behöver uppvisas)
 • Har ett intresse för att jobba med samhällsutveckling
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter, samt har erfarenhet alternativt intresse av arbetsledning i någon form
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Har goda kunskaper i svenska, då både skriftlig och muntlig kommunikation sker på svenska

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av administrativt arbete
 • Har arbetat i en koordinerande eller samordnande roll

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Vidare är du flexibel med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara självgående, ordningsam och proaktiv.

Övrig information

 • Start: Jan-feb eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Örebro

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället.

Ansök här