1 månad sedan
Annons-ID: 15032794

Projektingenjör till Trafikverket i Luleå!

Snabbfakta

Stad:
Luleå
Omfattning:
Heltid, 08-17
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Jobbkategori:
Projektingenjör
Startdatum:
15/1
Övrigt:
Heltid

Är du intresserad av att arbeta i en koordinerande roll på Trafikverket i Luleå? Kanske har du precis gått klart en teknisk utbildning och är redo för första steget i karriären? Som projektingenjör kommer du arbeta administrativt och samordnande i projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur på järnvägssidan i Sverige. Låter det som något för dig? Vänta inte med din ansökan.

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör till kontoret i Luleå. Du kommer tillhöra enheten Utformning och Mottagning på Underhåll järnvägssystem och arbeta nära två erfarna kollegor som stöttar dig i ditt arbete. Dina uppgifter hos Trafikverket blir att sammanställa krav på järnvägsanläggningen och i samarbete med Investering koordinera mottagande av ombyggda järnvägsanläggningar på Underhåll.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till oss. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Tjänsten förväntas starta i mitten av januari och vi ser långsiktigt på tjänsten.

Du erbjuds

 • Som projektingenjör via oss erbjuds du ett kompetenspaket där du kommer bokas in på utbildningsblock som berör bland annat självledarskap, entreprenadjuridik och projektledning. Det har vi på Academic Work tagit fram tillsammans med Trafikverket för att du ska bli en så bra projektingenjör som möjligt och även utvecklas på ett personligt plan.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som projektingenjör innebär att du samordnar framtagandet av anläggningsspecifika krav för järnvägsprojekt och att du koordinerar mottagandet av nya eller ombyggda järnvägsanläggningar. I rollen ingår att skapa bra relationer och kontakter och att arbeta metodiskt så att arbetet går framåt.

Du kommer till exempel:

 • Samordna och sammanställa anläggningstekniska krav ur ett drift- och underhållsperspektiv. I rollen ingår att vara "spindeln i nätet" och tillsammans med tekniska specialister arbeta fram tydliga krav så att en bra helhetsbild uppnås

 • Agera som kontaktperson inom Underhåll gällande frågor som ställs i projekten, exempelvis förändrade förutsättningar och dispenser från regelverk

 • Koordinera mottagandet av nya eller ombyggda järnvägsanläggningar när det är dags för Investering att överlämna projekten till Underhåll

Vi söker dig som

Har en högskole- eller civilingenjörsexamen

Det är meriterande om du har:

 • Teknisk utbildning inom järnväg
 • Erfarenhet av projektarbete

Som person är du:

 • Initiativtagande och nyfiken
 • Strukturerad
 • Samarbetsvillig
 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Mitten av januari

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Luleå

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell – och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.

Ansök här