2 veckor sedan
Annons-ID: 15090505

Projektingenjör inom järnväg till Trafikverket

Snabbfakta

Stad:
Solna, Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och vi söker därför en projektingenjör – vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har ett tekniskt intresse och har talang för koordinering samt har ambitioner att utvecklas inom organisationen. Som en del av satsningen erbjuder Academic Work i samband med denna tjänst löpande kompetensutveckling i form av ett utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som är i början av din karriär och vill utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar erfarna projektledare i komplexa järnvägsprojekt inom verksamhetsområdet Underhåll.

Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du kommer att få lära dig om infrastruktursektorn och anläggningsbranschen - ingen tidigare erfarenhet krävs.

Du kommer med tiden som projektingenjör få eget ansvar inom projektet och förväntas självständigt bidra till projektets resultat och bekanta dig med brett kontraktsarbete genom kommunikation med bland annat entretrenörer, inköp, trafikplanering och jurister. Vidare kommer du även få möjlighet att jobba med tillståndsbedömning, körplaner och periodiska mätningar av järnväg.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid. På sikt kommer du ha goda förutsättningar till en fortsatt karriär hos Trafikverket förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

 • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom Projektledning, Självledarskap, Excel och Entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist.
 • En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande och hur det är att arbeta som konsult på Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Du kommer som projektingenjör att stötta ansvarig projektledare i det dagliga arbetet med koordinering av projektverksamhet och administration. Du har löpande kontakt med dina Trafikverkskollegor såväl som entreprenörer och andra externa parter.

Du kommer även att bland annat:

 • Ansvara för kontakt med entreprenörer och vara en stödjande funktion för dina kollegor
 • Biträda projektledaren i vanligt förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
 • Ansvara för protokollföring och löpande administration
 • Hantera avvikelser och riskanalyser
 • Vara delaktig i verksamhetsutvecklingsprogram med fokus på digitalisering/AI
 • Säkerställa projektens fakturaflöden, stödja projektledaren i ekonomiuppföljning samt övrig administration.

Vi söker dig som

 • Innehar en teknisk högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 HP, alternativt utbildning och inriktning som Trafikverket bedömer som relevant. Bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska, då språket används dagligen

Vi anser det även meriterande om du har:

 • Har ett intresse för digitalisering/AI

Vi tror att du som ansöker har en fallenhet för att vara strukturerad och analytisk. Vi ser att du gärna driver din egen utveckling genom att våga ta för dig samtidigt som du motiveras av att lära av dina kollegor. Utöver detta skulle du beskriva några av dina främsta egenskaper att vara:

 • Resultatinriktad
 • Anpassningsbar
 • Samarbetsinriktad

Övrig information

 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, kontorstider 8-17
 • Placering: TRV Regionkontor, Solna Strandväg 98
 • Resor kan förekomma

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället.

Ansök här