2 veckor sedan
Annons-ID: 15082605

PIM-specialist till New Amsterdam

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid

Vill du ta nästa steg i din karriär och bidra med din kompetens och erfarenhet inom PIM-system, produktdata och datamodellering? Hos New Amsterdam får du arbeta nära deras kunder inom olika branscher och bryta ner deras produkter i data för att på så sätt bidra till att bygga bästa möjliga e-handelsplattform för dem. Vi söker dig som vill bidra med din nyfikna, analytiska och kommunikativa förmåga i en roll där du får vara expert inom datamodellering och PIM-system. Sök idag- Ett kompetent team på ett bolag med intressanta utvecklingsmöjligheter och varierade spännande projekt väntar dig!

Om tjänsten

New Amsterdam är en byrå specialiserad på e-handel och en av de ledande experterna på Magento och Akeneo i Norden. De levererar digitala helhetslösningar bortom den klassiska webbutiken för B2B såväl som B2C med målet att skapa en smidig och trevlig upplevelse för användarna. Deras kunder finns i många olika segment och är i många fall marknadsledande, där alla har olika behov och söker en ny unik lösning.

Academic Work söker nu för New Amsterdams räkning en PIM-specialist till deras kontor i Stockholm som idag består av 6 medarbetare där du kommer arbeta nära utvecklare, projektledare och grundare av bolaget. I rollen som PIM-specialist kommer du att arbeta med att skapa datamodeller för produktdata och leda workshops tillsammans med kunder för att bryta ner deras produkter i data. Vi ser att har en god kommunikativ förmåga och är en person med sinne för detaljer då du kommer arbeta mycket med produktinformation och leda kunderna i att mappa upp deras produktdata och dokumentera detta.

Vi tror att du genom dina goda erfarenheter och kunskaper inom datamodellering kommer ha en nyckelroll i bolaget samt gentemot kunder. Du kommer arbeta både i ett större team och självständigt där du kommer vara med och leda arbetet och ha ansvar för 2-3 parallella projekt.

Du erbjuds:

 • En spännande roll på ett bolag med stora expansionsplaner som resulterar i att de satsar mycket på sina medarbetares utveckling och på trivsel och flexibilitet i arbetet
 • Du får bidra och leda vägen med din expertkompetens inom produktdata och datamodellering på ett bolag som ser positivt på frihet under ansvar och där du får driva och strukturera ditt arbete på ditt sätt
 • Du får arbeta nära och brett med kunder som fokuserar på vitt skilda produkter vilket gör att ingen dag är den andre lik och du får en inblick och utbildar dig inom olika branscher kontinuerligt

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos New Amsterdam.

Vi söker dig som

 • Har ca 2 års erfarenhet från en roll där du skapat datamodeller för produktdata och dokumenterat dessa
 • Har erfarenhet av ett eller flera PIM-system och/eller affärssystem (Inriver, Akeneo, PIMcore, Stibo, Riversand, Navision eller liknande)
 • Goda kunskaper i Excel och databaser
 • Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska

Det viktigaste är att du har erfarenheter av produktdata och därför ser vi att du kan komma både från kund/produktsidan där du kanske arbetat som produktchef, produktspecialist eller liknande och kommit i kontakt med PIM-system eller att du kommer från något av PIM-bolagen ovan.

Som person är du:

 • Problemlösande/Analytisk
 • Strukturerad
 • Kommunikativ
 • Självgående

Vi lägger stor vikt vid de personliga kompetenserna och motivationen för tjänsten likväl företaget. Vi ser gärna att du har en förståelse för produktdata och ett kommunikativt och lösningsfokuserat mindset när du möter New Amsterdams kunder. Detta kommer vara kritiskt för att kunna bygga en bra e-handelsupplevelse för kunderna.

Övrig information:

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, 6 mån provanställning tillämpas
 • Placering: Mäster Samuelsgatan 36essen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

New Amsterdam en IT-byrå specialiserad på digital handel och ledande experter på Magento och Adobe commerce. Vi utvecklar innovativa och kostnadseffektiva lösningar för B2C och B2B och för att sömlöst integrera fysisk handel med E-handel och övriga kanaler.

Vi får företag att växa och utvecklas genom att digitalisera verksamheten, hitta nya affärsmodeller och samarbeten och att nå ut till nya marknader och målgrupper. Vi erbjuder tjänster inom alla områden inom digital handel såsom design, konverteringsoptimering och kundlojalitet och framförallt fokus på kundresan och upplevelsen. Vi stävar efter att ge maximal ROI – return of investment – genom att använda oss av tillgänglig teknik inom det ekosystem av partner vi arbetar med och erbjuda en stabil lösning som är kostnadseffektiv att förvalta genom hela livscykeln. Läs mer här: https://newamsterdam.se/om-oss

Ansök här