1 månad sedan
Annons-ID: 15078242

Payroll Specialist till marknadsledande bolag!

Vi söker en driven Payroll Specialist till ett globalt och marknadsledande bolag. Har du 1-2 års erfarenhet av självständigt arbete med lönehantering där du har hanterat årsskiftesrutiner och större arbetsmoment, samt god vana av lönesystemet Agda? Då kan du vara personen vi söker! Denna tjänst passar dig som trivs att samarbeta med andra samtidigt som du gillar att arbeta med frihet under ansvar. Låter det spännande? Vi tänkte väl det! Läs mer nedan och skicka in din ansökan idag.

Om tjänsten

Vi på Academic Work söker nu för vår kunds räkning en Payroll Specialist till deras Organization Development - HR Administration avdelning. Kunden är ett globalt företag med lönekontor i Sverige, där de under 2023 kommer implementera ett nytt lönesystem samt försystem för stämpling- och schemaläggning. Därav finns det nu ett behov av att få in en Payroll Specialist som kommer att stötta upp i det ordinarie lönearbetet i Agda under denna period. I dagsläget hanterar de lön för 4 legala bolag, där de hanterar cirka 1600 löner per månad.

Avdelningen består idag av 1 Manager HR Administation, 1 Team Leader inom Payroll, 2 st Lönespecialister, 2st HR Administratörer och 1 HRIS Specialist. Stämningen i gruppen beskrivs som hjälpsam, med högt i tak och där de arbetar med hög kvalitet samtidigt som de ser till att ha en god och härlig stämning tillsammans.

Konsultuppdraget estimeras att löpa under ca 15–18 månader och med önskad start under oktober 2022, med möjlighet till en flexibel start med cirka +/- en månad, då vi lägger stor vikt på att finna rätt person i och med att personen i fråga har möjlighet att påverka hur arbetsuppgifter och tillhörande processer löpande utvecklas.

Du erbjuds

 • En intressant och utmanande roll i en global, dynamisk och positiv arbetsmiljö med en välkomnande företagskultur.
 • Meriterande erfarenhet inom lönehantering där du främst kommer arbeta i lönesystemet Agda.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som Payroll Specialist kommer du tillhöra deras Organization Development - HR Administration avdelning, där du rapporterar till Manager HR Administration och utöver detta har ett internt samarbete med såväl teamet som med andra avdelningar och externa kontakter.

Ditt ansvar kommer innebära att du stöttar upp ordinarie personal kring lönehantering, där du kommer arbeta i lönesystemet Agda.

Vi söker dig som

 • Har 1-2 års erfarenhet av självständigt arbete inom lönehantering där du har hanterat årsskiftesrutiner och större arbetsmoment, inte bara ordinarie lönekörning.
 • Mycket god vana och förståelse av lönesystemet Agda.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i såväl tal som skrift, samt har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Vi anser det meriterande, men inget krav om du har:

 • Erfarenhet av lönehantering från en större organisation.
 • Erfarenhet av arbete med kollektivavtal.

Som person är du:

 • Ansvarstagande
 • Noggrann
 • Samarbetsvillig
 • Kommunikativ

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekryteringsprocess, där vi ser att du som söker är en driven och nyfiken person som trivs med såväl självständigt arbete som samarbete med andra.

Övrig information

 • Start: Oktober, med möjlighet till start +/- ca 1 månad.
 • Omfattning: Konsultuppdrag på heltid (39h/v) som estimeras att löpa under ca 15–18 månader.
 • Placering: Deras huvudkontor ligger i centrala Stockholm, med möjlighet till distansarbete några dagar/vecka efter onboarding.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Går du vidare i processen kommer du få mer information om slutkunden.

Ansök här