5 månader sedan
Annons-ID: 15020112

Operatör till Autonomous Mobility’s självkörande bussar

Snabbfakta

Stad:
Göteborg, Lindholmen
Omfattning:
Heltid, 07:30-16:30
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Jobbkategori:
Transportatör
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Vill du vara med att ta innovativa transportlösningar till nästa nivå? Har du ett stort teknikintresse och är en serviceperson ut i fingerspetsarna? Har du dessutom D-körkort och vill bidra till ett mer hållbart transportmedel? Academic work söker en operatör till det innovativa företaget Autonomous Mobility’s självkörande bussar. Kommer du vara busschaufför? Delvis, men för denna roll är det dina personliga egenskaper som är det viktiga. Låter det här som ett spännande uppdrag? Sök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Om tjänsten

Academic Work söker en operatör till Autonomous Mobility’s självkörande bussar. Autonomous Mobility är en ledande leverantör av självkörande transportlösningar i Norden och Baltikum. De har introducerat ett helt nytt sätt att transportera sig som både är hållbart och tar dig dit du vill anpassat efter föränderliga behov.

För denna roll kommer du att genomgå en utbildning i Danmark på två veckor där man bland annat lär sig hur man manuellt kör bussen med hjälp av en joystick samt blir upplärd i hur och vad man ska kommunicera till resenärer. Då det i dagsläget inte finns något kontor i Göteborg kommer du ha närmst kontakt med en Supervision Coordinator som sitter på annan ort. Denna buss kommer att ta sina resenärer runt Lindholmen och då i universitetsområdet.

Detta är ett konsultuppdrag och du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Autonomous Mobility’s. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig 6 månader. Möjlighet till förlängning finns om samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som operatör har du ett stort ansvar för att dels säkerhetsställa säkerheten på bussarna, bemöta passagerare med bästa möjliga service samt se till att bussarna tar sig runt på en förbestämd tur på ett effektivt sätt. Bussarna är majoriteten av tiden helt självgående, därav är inte din främsta uppgift att köra bussen men du kommer i vissa situationer behöva köra bussen manuellt, bland annat vid trafikhinder som uppkommit eller från och till det garage där bussen står parkerad nattetid. Så vad är skillnaden mot andra bussförande yrken? I denna roll hos Autonomous Mobility är det stort fokus på att informera resenärer vad vi står för och vart vi vill i framtiden. Att ständigt samla in resenärers åsikter och förbättringspunkter är även det en stor del av arbetsrollen, detta för att kunna utvecklas maximalt samt tillgodose resenärernas behov.

Du kommer till exempel att:

 • Sköta vardagliga säkerhetskontroller av bussarna.

 • Ansvara för passagernas säkerhet under bussfärden samt ha koll på det aktuella trafikläget.

 • Se till att bussarna tar sig från på A till B, både manuellt och under tiden bussen är självgående.

 • Bidra till utvecklingen på Autonomous Mobility och bidra med feedback om vad som är bra och vad som kan förbättras gällande arbetssätt och system.

Tjänsten passar dig som vill vara med del av ett innovativt företag i tillväxt- och utvecklingsfas.

Vi söker dig som

 • Har D-kört.

 • Är obehindrad i det svenska språket i både tal som skrift.

 • Har mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Detta då språket används i utbildningarna och även i kommunikationen med kollegor.

Det är meriterande om du…

 • Har erfarenhet av en informativ roll inom transportbranschen.

För att passa i rollen ser vi att du har du ett stort intresse för teknik och transportbranschen. Då verksamheten i Göteborg är relativt ny är det viktigt att de är självgående och ser detta som en ypperlig möjlighet att marknadsföra Autonomous Mobility vid varje kundmöte. Du är företagets ansikte utåt så din förmåga att alltid leverera kundnöjdhet i kombination med att ta till dig resenärers feedback är av största vikt för att kunna växa både på individnivå och organisatoriskt.

Är du en person som har fingertoppkänsla för service samtidigt som du vill vara med och utvecklas i ett innovativt bolag kan detta vara ditt nästa drömjobb!

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Lindholmen, Göteborg

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Information om företaget

Autonomous Mobility är en ledande leverantör av självkörande transportlösningar i Norden och Baltikum. De har introducerat ett helt nytt sätt att transportera sig som både är hållbart och tar dig dit du vill anpassat efter föränderliga behov. I dagsläget körs bussar på Chalmers campus Johanneberg samt på Lindholmen. Men målsättningen är att utveckla såväl fordon samt körningsområden. Vill du veta mer, gå in på deras hemsida https://www.amobility.dk