1 vecka sedan
Annons-ID: 15087984

Nyexaminerad ingenjör inom teknisk fysik eller datateknik

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Bromma
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Som Research Engineer hos tt2 erbjuds du möjligheten att arbeta med banbrytande teknik och påverka sättet att navigera i komplicerade inomhusmiljöer. De söker dig med forskningstänk, som är en fena på matematik och fysik samt brinner för beräkningar och matematiska modeller. Du erbjuds en roll som kantas av många teoretiska diskussioner och "trial and errors" där du kontinuerligt får testa och evaluera metoder för att göra inomhuspositioneringen bättre. Bli en del av en framgångssaga på ett bolag där du får arbeta brett och påverka i alla stadier från tanke till färdig modell. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Svenska startupen tt2:s system för inomhuspositionering har potential att förändra vårt sätt att navigera i komplicerade inomhusmiljöer som bland annat på flygplatser, sjukhus, mataffärer och museer på ett unikt sätt. Tack vare de algoritmer och det IPS-system som deras utvecklare skapat behöver systemet inte stöd av något annat än mobiltelefonens sensorer. Inga satelliter, ingen Bluetooth, ingen iBeacon, ingen extern hårdvara - bara telefonen!

Systemet kan dessutom läggas in i de handdatorer som används på lager och i dagligvaruhandeln, som exempelvis Zebra och Honeywell. Kollegorna som gjort detta har primärt en bakgrund från KTH där de läst datateknik eller teknisk fysik. De står nu inför en spännande uppväxling och med en road map fylld av spännande utmaningar så behöver de nu utöka teamet med ytterligare ingenjörer som kan slå sina kloka huvuden ihop. De behöver dig och din hjärna som är expert på både matematik och fysik.

Du erbjuds

 • Att bli en del av en start up i stark tillväxt där du ingår i ett sammansvetsat team med mycket kompetens som drivs av stort engagemang för en produkt som kommer revolutionera branschen när de når sitt mål
 • Vara del av en spännande utvecklingsresa med fantastiska möjligheter att få gå med och lära samt dela kompetens med mer seniora kollegor som gjort resan du står inför. De kommer lära dig allt som krävs för att utveckla systemet för inomhuspositionering

Arbetsuppgifter

Som Research Engineer kommer du bli en del av ett lösningsorienterat team som kännetecknas av högt engagemang och innovativt tänk. Du kommer få en gedigen introduktion och stöttning av en mer senior kollega som gjort samma resa som du kommer att göra. Tillsammans med dina kollegor kommer ni

 • Att utveckla positioneringssystemet från tanke till färdig modell
 • Arbeta aktivt med positionering och ta fram fysikaliska/matematiska/ML modeller från grunden och sedan implementera och testa dessa
 • Kontinuerligt testa och evaluera metoder för att göra IPSen bättre

För att trivas hos tt2 måste du motiveras av att jobba varierat och lösningsorienterat och brinna för matematiska uträkningar och att arbeta teoretiskt. Du lockas av att hitta lösningar på problem som ännu inte är lösta.

För tt2 handlar allt om att hitta lösningar. Utan ett extremt lösningsorienterat team hade de aldrig knäckt den där nöten. Det är lösningarna och innovationslusten som driver produkten och engagemanget framåt. Och det är det som gör det så kul att jobba hos dem!

Vi söker dig som

 • Har en Civilingenjörsexamen inom teknisk fysik, datateknik eller motsvarande
 • Har en god matematisk bakgrund och erfarenhet från studierna i att sätta upp matematiska modeller och/eller erfarenhet av att sätta upp maskininlärningsalgoritmer (exempelvis Python, MATLAB, R eller liknande)
 • Har från studierna fått en grundläggande förståelse för objektorienterad programmering (Java, C/C++ eller liknande)
 • Talar flytande svenska och har mycket goda kunskaper i engelska då kommunikationen kommer att ske på båda språken

Vi söker dig som är

 • Orädd
 • Självgående
 • Strukturerad
 • Problemlösande

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Bromma, Stockholm.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer om tt2 här: https://tt2.se/

Ansök här