1 vecka sedan
Annons-ID: 15085001

Nyexad som projektledare till Ellevio

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Januari
Övrigt:
Heltid, långsiktigt

Nu har du chansen att vara med och skapa framtidens hållbara energisamhälle. Vår kund utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Nu söker vi dig som är analytisk med intresse för projektledning och finans. Sök tjänsten redan idag!

Om tjänsten

Ellevio investerar just nu i framtidens elnät genom programmet Vision 2030. Programmets uppgift är att öka tillgängligheten och effektiviteten i energisystemet för att etablera en säker och stabil elförsörjning för våra kunder, Ellevio och samhällets energiomställning. Programmets leveranser innefattar bl.a. att digitalisera elnätet, införa datadrivna processer, prediktivt underhåll och automatiserad styrning av elnätet.

I rollen som Project Follow Up & Quality Manager är du en del av programmets projektkontor (PMO) och ansvarar för en del av programmets uppföljning och administration. Rollen rapporterar till programmets PMO Manager.

Rollen ansvarar för programmets process för uppföljning av projekt med avseende på projektplan, efterlevnad av budget samt kvalitet på projektens leveranser. Rollen kommer också stötta programledningen och projektledare med analyser och utredningar.

Du erbjuds

  • En dedikerad konsultchef och karriärspartner på Academic Work
  • En chans att knyta värdefulla kontakter inför framtida arbetsliv
  • En möjlighet att lära dig mer om energibranschen och en möjlighet att ta dig an en bred roll med varierande och utvecklande arbetsuppgifter

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

· Ansvar att följa upp projektens progress, budget, resursanvändning.

· Ansvar att förvalta och uppdatera programmets milstolpeplan, samt följa upp projektens värdehemtagning och leveranskvalitet.

· Säkerställa att alla projekt arbetar enligt Ellevios projektmodell och Vision 2030s utvecklingshandbok.

· Säkerställa korrekt dokumentation av projektens godkända leveranser och milstolpar.

· Stötta programledningen och projektledarna med analyser och utredningar avseende programmets projektuppföljning och kvalitet i leveranser.

Övriga arbetsuppgifter

· Stötta programledningen med utredningar, analyser och beslutsunderlag som är nödvändiga för programmets styrning och administration samt planering av konferenser och events som anordnas av programmet.

· Planera och producera internt kommunikationsmaterial.

· Förbereda presentationsmaterial för programmets styrgrupp och övriga interna och externa intressenter.

· Säkerställa on- och off-boarding av resurser enligt programmets processer.

· Stötta programledningen med administration av programmets Share Point, Teams och övriga arbetsverktyg.

Vi söker dig som

Vi söker en välorganiserad, lösningsorienterad och kommunikativ person som är genuint intresserad av projektledning och som uppskattar utmaningen i att prestera i en komplex miljö.

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av projektuppföljning inklusive finansiell rapportering
  • Har en god systemvana

Övrig information

  • Start: Jan/feb
  • Omfattning: Heltid, långsiktigt
  • Placering: Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Med nära en miljon kunder är Ellevio ett av Sveriges största elnätsföretag. Tillsammans med våra kunder tar vi en aktiv roll i resan mot ett allt mer elektrifierat samhälle. Våra elnät är ryggraden som kopplar ihop producenter och konsumenter av el, som möjliggör mer förnybar elproduktion, elektrifiering av transporter och industri och som skapar förutsättningar för nya klimatsmarta tjänster för våra kunder. Vi har drygt 500 anställda och sysselsätter totalt 3 000 personer runt om i landet. Huvudkontoret finns i Stockholm och vi ägs av pensionsförvaltarna Folksam, Första AP-fonden, Tredje AP-fonden och OMERS Infrastructure.

Ansök här