8 månader sedan
Annons-ID: 15068206

Nerds, Welcome! Ingenjörer till AWAs Traineeprogram i Stockholm!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Semtember 2022
Övrigt:
Heltid

Kallar du dig själv för nörd? Nörd som i engagemang, kunskap och passion för det du gör och tar dig an! På AWA kallar man sig själv för nördar, och är stolta över det. De älskar immaterialrätt (Intellectual Property, IP) och varje liten detalj inom området. De är passionerade när det kommer till tekniska innovationer och hur dessa kan hjälpa oss att skapa en bättre värld. De ser inga begränsningar i nya innovativa idéer utan brinner för att hjälpa sina kunder i teknikens framkant. Programmet är det enda av sitt slag i Europa (kanske hela världen). Nu har du chansen att bli en del av AWA och en framtida expert inom IP – Nerds, Welcome!

Om tjänsten

I september drar AWA för 22e gången igång sitt uppskattade Traineeprogram där många av företagets ledande personer en gång började sin karriär inom IP-området. Med din ingenjörsbakgrund erbjuds du en unik möjlighet till en karriärväg inom ett spännande område i gränslandet mellan teknik, affär och juridik. Hos AWA får du en omväxlande och spännande vardag där du kommer arbeta i teknikens framkant med innovationer och uppfinningar ur ett immaterialrättsligt perspektiv. Traineeprogrammet ger dig stora möjligheter till både personlig och professionell utveckling där du utbildas och tränas i allt från juridik och hur man skriver en patentansökan, till konsultrollen och hur man rådgiver kunder på affärsmässigt sätt. Språkträning är också en stor del.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos AWA.

Arbetsuppgifter

Under traineeprogrammet som pågår under sju månader erbjuds du växelvis utbildning (teori) och arbete på ditt lokala kontor med ditt team (praktik). Utbildningsblocken hålls på AWAs olika kontor runt om i Sverige där du träffar dina andra traineekolleger och får möjligheten att bygga ditt nätverk inom AWA och lära känna både kolleger och olika affärsområden.

Du kommer under traineeprogrammet vägledas av seniora patentombud, vilket ger dig grunder i immaterialrätt, svensk och internationell, samt strategisk rådgivning ur ett affärsperspektiv.

Efter det avslutade traineeprogrammet blir du patentombud och får under dina första år på AWA fortsatt möjlighet att utveckla dina färdigheter inom alla olika aspekter av immaterialrätt. Långsiktiga mål kan vara att du kvalificerar dig som europeiskt patentombud, eller att du specialiserar dig på den affärsstrategiska rådgivningen kring immaterialrättens olika aspekter.

I rollen som patentombud kommer du till exempel att:

 • Göra undersökningar avseende nya uppfinningar och tekniska jämförelser med vad som är känt sedan tidigare

 • Skriva patentansökningar samt argumentera för dessa gentemot patentverk världen över

 • Hjälpa kunder med strategisk rådgivning kring bäst väg framåt på deras marknader och i förhållande till sina konkurrenter.

 • Invända mot patent som hindrar kundens affär på något sätt

 • Delta som teknisk expert i tvister kunden eventuellt hamnar i

Du kommer arbeta med nationella och internationella kunder, från ensamuppfinnare till globala företag, och med myndigheter och ombud i Sverige/Europa men även världen över.

Tjänsten passar dig som lockas av en roll som kombinerar teknik med juridik och affärer, har ett stort intresse för språk, är skicklig på att uttrycka dig i skrift och ser en spännande framtid i att arbeta som patentombud åt några av Europas mest intressanta innovationsföretag.

Vi söker dig som

 • Är civilingenjör, disputerad eller har en kandidatexamen inom teknisk fysik, elektroteknik/IT, datavetenskap, maskinteknik eller motsvarande. Nyutexaminerad eller gärna med något års arbetslivserfarenhet.

 • Har en hög språklig kompetens i engelska i både tal och skrift då språket används i det dagliga arbetet

 • Har ett stort tekniskt intresse, och speciellt nya innovationer

 • Har ett intresse för immaterialrättsliga frågor

Det är meriterande om du...

 • Har en utbildning inom elektroteknik eller teknisk fysik då AWA Stockholm ser ett särskilt behov inom det området.

Som person är du ambitiös, noggrann och driven samt har ett utåtriktat förhållningssätt och god förmåga att arbeta självständigt. Du har en ivrig vilja att använda din tekniska expertis för att hjälpa företagets kunder framåt och motiveras av att skapa goda relationer med såväl kunder som internt på AWA. Du är också resultatinriktad och drivs av att jobba mot mål.

AWA söker traineer till samtliga kontor i Sverige; Göteborg, Linköping, Jönköping, Växjö, Stockholm, Uppsala, Östersund, Malmö, Lund och Helsingborg.

Övrig information

 • Start: september 2019

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare

 • Placering: Stockholm

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AWAs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på malin.snarbacka@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Information om företaget

Här kan du läsa mer om AWAs traineeprogram, få svar dina frågor samt läsa om hur nuvarande och tidigare traineer upplevt sin traineetid.