1 dag sedan
Annons-ID: 15020838

Nätanalytiker till Vattenfall i Luleå!

Snabbfakta

Stad:
Luleå
Omfattning:
Heltid, 08-17
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Jobbkategori:
Systemingenjör
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid

Är du utbildad civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande och motiveras av att arbeta utifrån befintliga problem där du får användning av ditt analytiska sinne? Vattenfall i Luleå söker nu sin nästa kollega som vill bidra till deras fortsatta utveckling inom distributionsnätet. Sök tjänsten som nätanalytiker redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker för Vattenfalls räkning en nätanalytiker. Du kommer tillhöra gruppen Nätanalys Transmission med det viktiga uppdraget att utforma och planera det framtida elnätet. Gruppen består idag av 17 medarbetare och 2 konsulter, som utgör expertkompetensen inom bolaget gällande kraftsystemanalys för regionnätet.

I samband med din start kommer du att bli introducerad av befintliga kollegor för att sedan ta dig an arbetet mer självständigt. Som medarbetare hos vår kund finns det vidare stora möjligheter till fortsatt utveckling inom flera olika områden, exempelvis inom specialistroller, områdesansvar eller som projektledare.

Uppdraget är långsiktigt och du kommer då att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Deras intention är att du på sikt ska bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I det nya energilandskapet börjar vi kunna se konturer av mer solceller, infrastruktur för uppladdningsbara elbilar, vindkraft, serverhallar och befolkningsförtätning i tillväxtområden. Detta påverkar den långsiktiga nätplaneringen och hur man ska bygga nätet för att exempelvis möjliggöra mer förnybart utan att ge avkall på krav, kvalité och leveranssäkerhet. För att kunna hantera dessa spännande utmaningar så arbetar vår kund dynamiskt med både utveckling av arbetssätt och metoder, som fördjupas inom de tekniska aspekterna.

Som Nätanalytiker kommer du att arbeta med följande arbetsuppgifter:

  • Nätutredningar som omfattar såväl tekniska analyser som ekonomiska kalkyler

  • Analys av nätets dimensionering med fokus på belastningsfördelnings- och felströmsberäkningar med hjälp av beräkningssystemet PSS/E

  • Genomförande av risk- och konsekvensanalyser i elnätet

  • Projekt rörande kundanslutningar

Din kompetens kommer även att efterfrågas i olika företagsinterna projekt. Denna roll passar dig som vill få möjlighet att arbeta på ett stort företag och ser långsiktigt på en utveckling tillsammans med dem.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande. Vi tror också att du som söker har arbetslivserfarenhet från nätplanering och/eller nätanalys för lokal-, region eller stamnät. Du ska kunna kommunicera obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift eftersom detta krävs i kontakten med kollegor och kunder.

Som person är du ansvarskännande och har hög drivkraft. Du är en god problemlösare såväl när det gäller tekniska som ekonomiska frågor. Du har förmågan att konkretisera tekniska krav och villkor till en lönsam affär. Samarbete och kundorientering är viktiga framgångsfaktorer för dig. Du har en god social förmåga och trivs i affärsmässiga sammanhang.

ÖVRIG INFORMATION Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Arbetstider: 40h/v, 8-17 med flex

Placering: Luleå

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Information om företaget

Hos Vattenfall erbjuds du en trevlig arbetsplats med en bra gemenskap där du kommer känna dig inkluderad. De är öppna och generösa med kunskaper, insikter och idéer samt ställer upp för varandra. Vidare är de är positiva till att du vill utvecklas och utforska nya områden inom företaget. För att känna att du går åt rätt håll har de därför en karriärs- och utvecklingsmodell som skapar tydlighet. De tror också att ett positivt samarbetsklimat inspirerar, utvecklar och inkluderar samt ger energi och får alla att prestera och utvecklas.

Ansök här