Sökresultat
1 månad sedan
Annons-ID: 15020131

Monteringstekniker till världsledande företag inom fiberoptik

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Järfälla
Omfattning:
Heltid, Skiftarbete kväll
Typ av uppdrag:
Rekrytering, Heltid
Jobbkategori:
Montör
Startdatum:
Omgående

Har du ett tekniskt intresse, är nyfiken och vill lära dig allt om fiberoptik? Har du dessutom ett sinne för detaljer, struktur och trivs i en roll med stort ansvar? Finisar är världsledande inom optisk kommunikation och på anläggningen i Järfälla sker både utveckling och produktion av företagets komponenter. Finisar befinner sig i tillväxtfas söker en monteringstekniker till montering- och testavdelningen. Vill du arbeta på ett högteknologiskt företag i framkant? Sök tjänsten redan idag då vi arbetar med urvalet löpande.

Om tjänsten

Academic Work söker för Finisars räkning en monteringstekniker till deras produktion- och utvecklingsanläggning i Järfälla. Finisar är världsledande inom optisk kommunikation. De utvecklar och tillverkar komponenter och system som används av flera välkända systemtillverkare för att sända bredbandstrafik i fiberoptiska tele- och datanät. Komponenterna tillverkas med processteknik för mikroelektronik och som monteringstekniker kommer du vara en viktig del i att utveckla och kvalitetssäkra komponenterna. Vi söker dig som har god förmåga att se detaljer och är motiverad att hitta en långsiktig karriär där du får möjlighet att utvecklas och lära dig allt om fiberoptik. Inga förkunskaper inom området krävs då du kommer att få en gedigen introduktion och lära dig monteringsprocessen från grunden. Tjänsten är på heltid och du kommer att arbeta i skift (kväll).

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Finisar.

Arbetsuppgifter

Som monteringstekniker hos Finisar kommer du att arbeta med tillverkning av komponenter. Arbetsuppgifterna innefattar klyvning, montering och bondning av avstämbara laserchip. Du kommer att tillhöra montering- och testavdelningen som består av 16 personer varav åtta monteringstekniker. Arbetet utförs individuellt men i nära samarbete med kollegor. Arbetet utförs i laboratorie- och renrumsmiljö med skyddskläder för att förhindra att partiklar hamnar på de känsliga komponenterna. Under upplärningsfasen kommer du att bli tilldelad en mentor som kommer att lära dig arbetet från grunden. Därefter kommer du successivt att kunna ta mer ansvar och arbeta mer självständigt.

Du kommer till exempel att:

 • Utföra ankomstkontroller av material

 • Klyva skivor till chip

 • Montera och bonda chip på bärare

 • Utföra temperaturcykling

Tjänsten passar dig som trivs i en roll där du är självgående, får ta stort eget ansvar och där du ges förutsättningar att lära dig mer om fiberoptik och teknik. Du beskriver dig själv som en analytisk, lugn och noggrann person och du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett systematiskt och strukturerat sätt. För att lyckas i rollen har du dessutom en god förmåga att planera och organisera din arbetsdag.

Vi söker dig som

 • Har en gymnasial utbildning

 • Har grundläggande kunskaper i Excel

 • Talar och skriver flytande svenska och engelska då båda språken används i arbetet dagligen

Det är meriterande om du:

 • Har tidigare erfarenhet av mikroskåparbete eller en liknande roll

 • Har en teknisk gymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

Som person är du noggrann och tar hänsyn till detaljer. Du kommer att hantera mycket ömtåliga produkter med ett högt värde och det är därför viktigt att du är ansvarstagande och kan strukturera upp ditt arbete. Du kommer att hantera små komponenter och mätvärden vilket ställer stora krav på noggrannhet. Eftersom du kommer arbeta både självständigt och i samarbete med kollegor ser vi att du har en god samarbetsförmåga men även är självgående i ditt arbete samt vågar ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt.

I den här processen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Skicka därför med en motivering i ditt personliga brev som beskriver ditt intresse för tjänsten.

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, skift (kväll: 14-23:40)

 • Placering: Järfälla

 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se och Rekryteringskoordinator Malin Snårbacka, malin.snarbacka@academicwork.se

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Finisars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Finisar är världsledande inom optisk kommunikation. De utvecklar och tillverkar komponenter och system som används av flera världsledande systemtillverkare för att sända bredbandstrafik i fiberoptiska tele- och datanät. Komponenterna tillverkas med processteknik för mikroelektronik i Finisar utvecklings- och produktionsanläggningar i USA, Australien, Kina, Tyskland, Malaysia, Singapore och Sverige. Huvudkontoret är placerat i Sunnyvale, Kalifornien och på Finisar arbetar sammanlagt över 13 000 medarbetare, varav cirka 150 medarbetare är stationerade i Järfälla. Företaget karaktäriseras av en god stämning och medarbetare med olika bakgrunder som har ett stort teknikintresse som gemensam nämnare.

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Elin Yeap consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Elin Yeap eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15020131