1 månad sedan
Annons-ID: 15086756

Modelleringsaktuarie till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
1 september

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandia Accelerate med start i höst! Bli en del av Modelleringsavdelningen och engagerade kollegor som arbetar i en prestigelös miljö med god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.

Om tjänsten

Skandia Accelerate är utformat för dig som vill få en bra start på din karriär. Skandia satsar på dig och några utvalda framtida kollegor för att ni ska få en gedigen grund att stå på, en snabb förståelse för hela Skandias verksamhet och, tillsammans med en spännande operativ roll, de bästa möjliga förutsättningarna för en bra start i arbetslivet. Som ny i karriären tror vi att du anser att det är viktigt att ditt egna höga driv kombineras med bra vägledning och ledarskap när du ska börja omsätta kunskaperna från utbildningen i praktiken. Detta är något Skandia är väl medvetna om och därför får du en egen mentor som kommer stötta och instruera dig men samtidigt utmana dig för att du ska utvecklas. Som en del av Skandia Accelerate kommer du inte bara att få en språngbräda in på arbetsmarknaden, utan också möjlighet att bidra med dina kunskaper och påverka Skandias framtid.

Om du letar efter ett jobb som både innehåller tydliga egna ansvar i en spännande och utmanande roll, samt möjligheten att för det företag du verkar i få en helhetsbild över organisation, affär och strategi är detta möjligheten du letat efter. Det är fjärde gången som Skandia drar igång Skandia Accelerate och programmet kommer innehålla deltagare från bland annat Finance, Compliance och Aktuariefunktionen.

Arbetsuppgifter

Avdelningen Aktuarie och Modellering Finance rapporterar till CFO för koncernen och består idag av 15 medarbetare. Avdelningen består av två team där denna roll är placerad i Modelleringsteamet som ansvarar för att utveckla och förvalta Skandias finansiella projektionsmodeller som ligger till grund för bolagets styrning. Avdelningen stödjer även andra funktioner i samband med analys av koncernen samt ansvarar för löpande produktion av underlag till bland annat värdering av dotterbolag, kapitalkrav och försäkringstekniska avsättningar. Vidare driver avdelningen arbetet med lönsamhetsuppföljning av ny affär.

Denna roll är en junior modelleringsaktuarieroll som över tid kommer bidra inom flera av teamets ansvarsområden. Du kommer få lära dig ett antal olika avancerade verktyg som används inom kassaflödesmodellering i försäkringsbranschen såsom Risk Agility och Unify. På sikt kommer du sannolikt ansvara för utveckling och förvaltning av någon av Skandiagruppens kassaflödesmodeller.

Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt casearbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Vi söker dig som

 • Har Civilingenjör- eller masterexamen med inriktning mot finansiell matematik, alternativt akademisk examen från aktuarieprogrammet med goda resultat
 • Talar flytande svenska och engelska då båda språken används i det dagliga arbetet

Meriterande:

 • Genomförd civilingenjörsutbildning samt fristående aktuariekurser
 • Max två års arbetslivserfarenhet efter avslutad examen
 • Påvisar intresse för programmering

Rollen ställer mycket höga krav på analytisk förmåga, engagemang och noggrannhet samt en vilja att utvecklas och nå uppsatta mål genom eget ansvarstagande. Du måste ha en god kommunikativ förmåga, både i muntlig och i skriftlig form samt kunna arbeta självständigt såväl som i grupp.

Vidare så är du:

 • Problemlösande
 • Kvalitetsmedveten
 • Samarbetsinriktad
 • Strukturerad

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan.
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Skandia är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Ansök här