1 månad sedan
Annons-ID: 15073424

Mjukvaruingenjör inom realtidsprogrammering till Envirotainer!

Från San Francisco till Salvador till Seoul, människor världen över förväntas idag leva långa och hälsosamma liv och läkemedel behöver nå alla delar av jordklotet. Envirotainer säkerställer att temperaturkänsliga läkemedel går från där de produceras till patienten på ett säkert sätt och tillsammans arbetar de för att möta sina kunders behov av innovativa och pålitliga lösningar – tillgängliga från vilken plats som helst till vilken destination som helst. Har du ett intresse för såväl människor som teknik och letar efter ett företag i framkant? Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Envirotainer grundades 1985 och har idag mer än 6000 aktiva temperaturkontrollerade containrar världen över. De fraktar dagligen miljontals doser läkemedel för alla typer av läkemedelstillverkare och täcker idag över 2000 farmaceutiska handelsfält i över 100 länder och 300 flygplatser. I och med fortsatt tillväxt söker de nu en mjukvaruingenjör till deras Climate & Control-team till R&D-avdelningen i Rosersberg, norr om Stockholm. Du kommer ingå i ett team med 18 andra ingenjörer inom elektronik och mjukvara och du rapporterar till Head of Climate & Control.

En hälsning från din framtida närmsta chef

Hej! Jag heter Paul och är chef för vårt design-team Climate & Control, d.v.s. det område som ansvarar för alla aktiva komponenter i våra produkter. Jag anslöt till Envirotainer i Augusti 2020. Innan dess har jag varit konsult i samma position sedan april 2019. Valet att gå över från konsultrollen till en fast anställning var given för mig. Från dag ett kände jag mig välkommen in i ett utvecklingsteam som kännetecknas av hög kompetens, stor innovationskraft och en stor förmåga att lösa tekniska utmaningar tillsammans. Känslan var att direkt när jag hade frågor så fanns det hjälpsamma kollegor som hjälpte mig på traven. Det finns helt enkelt ett stort driv i organisationen att finna lösningar som möter de högt ställda krav som våra kunder, vår marknad och vår speciella tekniska tillämpning kräver. Jag kan lova att du hos oss kommer finna stimulerande tekniska utmaningar samtidigt som du har ett stort gäng erfarna ingenjörer att luta dig emot. Vi jobbar bra ihop, i ett företag som eftersträvar att verkligen leva efter ledorden ”Trustworthiness”, ”Passion, ”Agility” och ”Team Spirit”. Kort och gott ett företag och team att trivas i och vara stolt över"

Du erbjuds

 • En möjlighet att arbeta med något mycket samhällsviktigt – I Envirotainers containrar fraktas miljontals doser medicin och här är du med och utvecklar teknik som säkrar dessa medicintransporter.
 • En möjlighet att arbeta i en bred roll i ett växande företag - Du kommer att ha stor påverkan på din egen utveckling, allt från exempelvis val av specifika utbildningar/kurser, skugga kollegor i labbet eller vara med i projekt som bidrar till din kompetensutveckling inom olika områden.
 • En inkluderande och prestigelös arbetsmiljö – Arbetsplatsen kännetecknas av att man samarbetar och umgås över avdelningsgränserna. Du kan alltid kan räkna med att kollegor ställer upp och kommer med vägledning vid frågor och funderingar.
 • Envirotainer är ett ekonomiskt stabilt företag med en sund affär och en stark ställning på världsmarknaden.

Arbetsuppgifter

Kontrollsystemen är nyckeltekniken i Envirotainers containrar. Du kommer att arbeta i nära samarbete med Lead Design Engineer där ni tillsammans vidareutvecklar programvaran som styr hela klimatsystemet.

Du kommer exempelvis att…

 • Utveckla applikationer för våra containersystem, som sträcker sig över områden såsom connectivity (”IOT”), Battery management, klimatkontroll, kontrollsystem och användarinterface (MMI)
 • Du kommer att få möjlighet att följa utveckling från kravställning, över implementation, till verifiering av färdiga lösningar
 • Arbeta med felsökning och genomföra modul & systemtester i våra referensanläggningar
 • Utveckla test och simuleringssystem för våra aktiva containers

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis elektronik, mekatronik, automation, datateknik eller liknande
 • Har erfarenhet av hårdvarunära programmering
 • Har kunskaper i C och/eller C++
 • Har kunskaper inom realtidsprogrammering
 • Har mycket goda kunskaper i engelska
 • Har du kunskaper inom energiteknik, ex. kyl- eller värmesystem ser vi det som meriterande

Vidare utvecklar Envirotainer i Linuxmiljö och med tekniker som Python, GIT, Windchill samt kravhanteringsverktyget Polarion och JIRA.

Övrig information

 • I denna rekrytering använder vi färdighets- och personlighetstester som en del av rekryteringsprocessen
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm, Rosersberg
 • Omfattning: Heltid
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Envirotainers önskan är att alla frågor kring tjänsten går till Academic Work.
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se
 • OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail, sök tjänsten genom att klicka på ”ansök här” nedan.

Information om företaget

Läs mer om Envirotainer på deras hemsida: https://www.envirotainer.com/about-us/who-we-are/

Ansök här