2 veckor sedan
Annons-ID: 15081013

Mikrobiolog till Afry!

Snabbfakta

Stad:
Södertälje, Södertälje med omnejd
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående, flexibelt
Övrigt:
Långsiktigt

Vi söker nu QA Mikrobiologer för kvalitetssäkring av omgivningshygien kring produktionen för uppdrag hos flera av AFRY:s kunder. AFRY, fd. ÅF, är Sveriges attraktivaste arbetsgivare för civilingenjörer enligt Universum, innehar en bred kompetens och lägger stort fokus på medarbetarens egen utveckling. Som konsult kommer du att tillhöra något av kontoren i Stockholmsregionen och bli en del av framgångsrika samarbeten, samtidigt som du får ett stort kontaktnät och inblick i arbetet hos de stora life science- och livsmedelsföretagen i Mälardalen.

Om tjänsten

AFRY fortsätter att växa och är i behov av fler ingenjörer som kan bli en del av långsiktiga och spännande projekt inom produktionsanläggningar och kvalitetssäkring inom läkemedels-, livsmedels- och bioteknikbranschen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos AFRY. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget och på sikt anställd på AFRY, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Mikrobiolog ansvarar du för den mikrobiologiska miljön i produktionen av läkemedel. Din roll innebär många tvärfunktionella kontakter och ett nära samarbete med produktionen. Du arbetar även tätt ihop med andra funktioner så som kvalitetskontroll, processteknik och andra QA-grupper.

Du kommer att representera ditt verksamhetsområde vid myndighetsinspektioner samt coacha och agera expert avseende hygienfrågor, Good Manufacturing Practice (GMP) och kvalitetsfrågor i stort. Du agerar som en kvalitetsledare och förebild både inom QA och i det tvärfunktionella arbetet. Som konsult hos oss får du möjligheten att både arbeta ute hos någon av AFRY:s kunder men även inne på deras kontor vid större projektåtaganden.

Dina dagliga arbetsuppgifter kan inkludera:

 • Utreda och godkänna komplexa kvalitetsavvikelser i produktionsprocesser och produktionsmiljö
 • Göra riskbedömningar, mikrobiologiska kvalificeringar och valideringar
 • Hantera ändringsärenden
 • Dokumentera, rapportera och förmedla information kopplat till kvalitetsfrågor
 • Ta prover, bedöma, sammanställa och rapportera mikrobiologiska resultat
 • Medverka vid utbildning av personal i mikrobiologi och omgivningshygien
 • Företräda avdelningen vid interna och externa myndighetsinspektioner
 • Delta i olika verksamhetsprojekt som till exempel investeringsprojekt, ombyggnation av produktion, introduktion av nya produkter mm.

Som anställd på uppdrag hos AFRY kommer du att arbeta som konsult ute hos deras kunder, som främst är företag inom läkemedelsbranschen. Du kommer att erbjudas ett utmanande och utvecklande arbete där du får möjlighet att jobba i projektform ute hos kund. Även då arbetet utförs hos olika kunder så värdesätter vår AFRY en stark gemenskap bland sina medarbetare. Det är ett företag som är mycket måna om sina medarbetare och lägger stor vikt vid att erbjuda dem en bra arbetsplats med förmånliga villkor.

AFRY erbjuder en inspirerande miljö där du dels kan utbyta erfarenheter med mer seniora kollegor, dels få utvecklas i rollen som ingenjör genom interna utbildningar och kurser. Solnakontoret värderar personlig utveckling högt. Du kommer därför att erbjudas stor frihet under ansvar.

Förutom en väldigt spännande uppgragsgivare kommer du som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer omvårt konsulterbjudande.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har:

 • Naturvetenskaplig högskoleexamen på magisternivå/240hp innehållande bakteriologi och molekylärbiologi
 • Praktisk erfarenhet av arbete med mikrobiologi, företrädesvis inom verksamhet styrd av Good Manufacturing Practice (GMP)
 • Kunskap om LEAN
 • Mycket god förmåga att tydligt kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska

Vi söker dig som brinner för kvalitet och mikrobiologi. Du som trivs i dynamiska miljöer där arbetsuppgifterna kan variera från dag till dag. Vi söker också dig som gillar att koordinera och utreda samt trivs med att arbeta tillsammans med andra. Kommunikation är viktigt i rollen och du behärskar därför svenska och eller engelska obehindrat både i tal och skrift.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Övrig information:

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Långsiktigt, anställning hos Afry efter 6 månader förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet
 • Placering: Stockholmsregionen, men med huvudbas i Södertälje

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn10@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här