5 dagar sedan
Annons-ID: 15090857

Mekanikkonstruktör till talangprogram på Valmet!

Snabbfakta

Stad:
Sundsvall
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
11/9 2023
Övrigt:
Heltid

Nu finns möjligheten att få en unik och givande start på din karriär i rollen som konstruktör hos Valmet! Detta är något för dig som lockas av att jobba hos ett företag där ni tillsammans arbetar för att skapa de bästa tekniska lösningarna inom massa,- pappers,- och energiindustrin. Till talangprogrammet söker vi dig som är utbildad maskiningenjör och vill ta chansen att utmanas och utvecklas tillsammans med Valmet!

Om tjänsten

Academic Work söker en maskiningenjör till avdelningen Service Products and Engineering till Valmets talangprogram som startar hösten 2023. Programmet är på heltid och ger dig en unik start på din karriär tack vare stort fokus på både introduktion och utbildningar från såväl Academic Work som Valmet.

Du erbjuds ett talangprogram som består av följande delar;

 • Skräddarsydd utvecklingsplan
 • Lärarledda utbildningstillfällen
 • Möjlighet att lära känna verksamheten tillsammans med övriga deltagare på talangprogrammet
 • Coachande samtal med din konsultchef

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Valmet. Talangprogrammet löper under ett års tid och efter det är intentionen att du fortsätter din karriär på Valmet. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Service Products and Engineering

På avdelningen arbetar ca 10 medarbetare och deras tekniska expertis sträcker sig över flera teknikområden som mekanisk massa, kemisk massa, fiberboard och balning. Huvuduppdraget är att arbeta med utvecklings- och kundprojekt för uppgraderingsprodukter vilket i sin tur kräver en god produktförståelse när det kommer till historik, funktion, enhetsprocess och dimensionering. Avdelningen arbetar i tätt samarbete med verkstäder, sälj, process, inköp och fältservice vilket innebär att du som konstruktör har många kontaktytor och på så sätt får en möjlighet till ett stort nätverk och en god förståelse för de olika avdelningarna som finns på Valmet och hur de samarbetar med varandra. I rollen som konstruktör kommer du till en början arbeta brett över områdena för att lära känna de olika produkterna och du kommer få vara med att bidra med din tekniska kompetens från start i enklare arbetsuppgifter för att sedan succesivt övergå till mer självständigt arbete.

Arbetsuppgifter

 • Nyutveckling av uppgraderingsprodukter
 • Support mot serviceverkstäder, sales och reservdelar
 • Ombyggnation av befintliga produkter

Vi söker dig som

 • Vi söker dig med högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik som letar efter möjligheten att starta upp karriären hos en global arbetsgivare.
 • Vi ser också att du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift eftersom detta krävs i kontakten med kollegor och kunder.

Som person är du nyfiken och engagerad, du drivs av att få utveckla dig och din kompetens genom ett varierat, utmanande och spännande arbete. För att trivas i rollen tror vi också att du tycker om att arbeta som en del av ett team samt har lätt för att kommunicera med andra. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och säkerställer att de utförs på att kvalitativt sätt.

Hos Valmet kan vi erbjuda dig en plats hos en arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare och ser till att varje persons individuella styrkor främjas. Här finns möjligheten att gå olika karriärvägar beroende på vem du är och vilka intressen du har, du kan exempelvis fördjupa dig i de tekniska bitarna men också gå mot en mer ledande roll där du driver utvecklingsprojekt eller leder konstruktionsarbetet i utmanande kundprojekt. För dig som har ambition och vilja finns med andra ord goda möjligheter att utvecklas inom Valmet!

Övrig information

 • Start: 11/9 2023
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Sundsvall
 • Kontaktuppgifter: Annie Eklund, 070 166 76 95
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gav01@academicwork.se under kontorstid.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Valmets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Information om företaget

Med över 17 000 medarbetare globalt är Valmet en ledande leverantör av teknik, automation och service inom massa-pappers- och energiindustrin. De arbetar tillsammans med sina kunder, förstår deras behov och problem samt hjälper till att skapa lösningar. Valmets starka teknikutbud omfattar såväl hela massafabriker och produktionslinjer för mjukpapper, kartong och papper, som kraftverk för produktion av bioenergi. Valmet arbetar varje dag för att förbättra sina kunders resultat och målet är tydligt, varje kund ska få service i världsklass! Se mer om hur det kan vara att arbeta på Valmet här!

Ansök här