Sökresultat
1 månad sedan
Annons-ID: 15017757

Maskinoperatör till MVG!

Snabbfakta

Stad:
Kristinehamn
Omfattning:
Heltid, Tvåskift
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag, Heltid
Jobbkategori:
Maskinoperatör
Startdatum:
Omgående

MVG är i en expanderande fas och söker nu Maskinoperatörer till sin verksamhet i Gustavsvik. Genom goda och långsiktiga kundrelationer är MVG en stor aktör inom branschen och de söker nu dig som vill utvecklas tillsammans med dem. Vill du ta ditt intresse för verkstadsindustrin och bearbetning ett steg vidare till en framtida karriär är det dig vi söker! Ta chansen till att arbeta på ett företag där medarbetarna står i fokus genom att söka redan idag! Vi arbetar med löpande urval!

Om tjänsten

Academic Work söker maskinoperatörer till en av MVGs siter i Gustavsvik. Verkstaden har ett flertal NC- styrda maskiner och i denna roll kommer du lära dig jobbet och på sikt utvecklas som operatör. Som maskinoperatör hos MVG ansvarar du över både svarv- och fräsmaskiner, och att ditt resultat uppnår MVGs höga kvalitetskrav.

På arbetsplatsen arbetar du och dina kollegor med tillverkning inom tung och medeltung bearbetande industri. Arbetsgruppen består av tillverkningsledare, produktionstekniker och maskinoperatörer. Tillsammans driver ni arbetet framåt samtidigt som du självständigt sköter din maskin.

I verkstaden arbetar idag ett engagerat och härligt gäng som tillsammans driver företagets affärsidé och kvalitetsmål i hamn. Genom coachande ledarskap och gemensamma värderingar drivs medarbetarna framåt då er prestation bidrar till företagets framgång.

Din anställning kommer starta med en gedigen introduktion där du får skugga och följa med seniora operatörer i sitt arbete. För att du ska lära dig maskinernas styrsystem och verksamheten innan du på sikt blir självgående.

Arbetstiderna är förlagda på vardagar och MVG arbetar tvåskift, det vill säga att du arbetar förmiddag(05:30 -14:00) eller eftermiddag(14:00 -22:45). Treskiftsarbete kan på sikt förekomma.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos MVG. Uppdraget kommer att vara på heltid i sex månader och förhoppningen är att du därefter blir anställd direkt hos MVG, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Maskinoperatör kommer du arbeta med kundspecifika lösningar, komponenttillverkning och service för olika branscher. Några exempel på dessa är: medicinteknik, energi, marint, pressar, infrastruktur och försvarsindustrin. MVG är en produktionspartner till flera stora industriella aktörer och arbetar främst med enstyckestilverkning av system, delsystem och komponenter.

I jobbet som maskinoperatör kommer du sköta maskinen i verkstaden, från att mata in arbetsstycket tills dess att det är färdigt. I arbetet kommer du därför byta verktyg och skär i maskinen, åtgärda och avvärja fel som uppstår, utföra mätningar av toleranser samt se till att produktionsflödet löper på enligt plan.

Du kommer till exempel att:

 • Kontrollera och köra NC- styrda maskiner
 • Mata in och förbereda material till maskinerna
 • Göra ändringar i styrsystemet
 • Läsa ritningsunderlag
 • Åtgärda verktygshaveri

Tjänsten passar dig som vill arbeta i verkstadsmiljö och som har ett intresse för tillverkning av produkter som kräver kvalificerad maskinbearbetning. Ditt intresse för teknik och tillverkning är tydligt samtidigt som du föredrar praktiska arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

 • Har studerat verkstadsteknisk utbildning, med tillhörande praktik. Alternativt har du studerat vid relevant yrkeshögskola eller har likvärdig kunskap från arbetslivet.

 • Talar och skriver flytande svenska och engelska då all kommunikation internt sker på dessa språk.

 • Har grundläggande kunskap i CNC- programmering samt kan läsa ritningsunderlag.

 • Har relevant arbetslivserfarenhet från t.ex verkstadsindustri eller tillverkning

Det är meriterande om du…

 • Har tidigare verkstadserfarenhet eller har arbetat som maskinoperatör.
 • Har arbetat i Siemens styrsystem.

Ditt intresse för att lära dig och utvecklas inom området är tydligt och stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten. Som person är du självgående på så sätt att du tar stort ansvar för ditt eget arbete och driver det framåt mot företagets gemensamma mål. Du är således nyfiken och driver dina processer framåt på ett strukturerat och noggrant sätt. För att du ska trivas i tjänsten ser vi även att du har ett stort intresse för teknik.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående/ enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid, sex månader med möjlighet till förlänging

 • Placering: Kristinehamn

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MVGs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Kar01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Vi erbjuder kollektivavtalsenliga villkor och en dedikerad konsultchef under din anställning.

Information om företaget

MVG är Sveriges kanske äldsta start-up företag. De har rötter som sträcker sig så långt tillbaka som 1822 men de har ett ungt företags energi att ta sig an sin tydliga vision; att bygga Sveriges och Nordens största och bästa produktionspartner inom tung och medeltung bearbetande industri. MVG befinner sig i en expansiv fas där de startar samarbeten med spännande kunder och bygger upp rutiner för nya och kontinuerliga artiklar.

Concernen består av totalt fyra företag och i Kristinehamn har MVG verksamhet på två platser, Höje och Gustavsvik. De är även verksamma i Motala och Västerås.

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Filip Björk consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Filip Björk eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på filip.bjork@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15017757