Sökresultat
3 månader sedan
Annons-ID: 15020104

Maskinoperatör inom planbearbetning till Valmet i Karlstad!

Snabbfakta

Stad:
Karlstad
Omfattning:
Heltid, Skiftgång
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag, Långsiktigt
Jobbkategori:
Maskinoperatör
Startdatum:
Omgående

Är du teknikintresserad och en kommunikativ person med stark vilja att utvecklas? Söker du dessutom en ny yrkesutmaning? Valmet söker maskinoperatör till Karlstad! Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Har du vad som krävs? Ansök redan idag – vi arbetar med urval löpande!

Om tjänsten

Academic Work söker en maskinoperatör på heltid inom planbearbetning till Valmet i Karlstad.

Med över 12 000 medarbetare globalt är Valmet bland de ledande leverantörerna inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmet AB i Karlstad är en komplett leverantör av maskiner, utrustning och tjänster för kunder inom den globala tissue industrin - från idé till färdigt papper. Valmet arbetar tillsammans med sina kunder, förstår deras behov och problem och hjälper till att lösa dem.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Valmet. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig sex månader framåt. Det finns goda möjligheter till en tillsvidare anställning efter prövotiden, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som maskinoperatör kommer du att ingå i ett skiftlag med tre personer som arbetar med planbearbetning. Du kommer att hantera stora och komplexa arbetsstycken med höga toleranskrav som ska disponeras, mätas in, bearbetas samt kontrollmätas. Programmering sker med Siemens 840C och 840D och Haidenhain 530 och därför är det önskvärt att tidigare erfarenhet finns från något av styrsytemen.

Samarbete, kommunikation och förbättringsarbete är viktiga parametrar i rollen som maskinoperatör. Du blir en del av ett team som har nära samarbete med övriga avdelningar i verkstaden som tex produktionsteknik och underhållsavdelningen. Tjänsten innebär ett stort eget ansvar för arbetet och att samtliga arbetsmoment utförs på ett noggrant och korrekt sätt.

Du kommer till exempel att:

 • Disponera och mäta in arbetsstycken i maskinen.

 • Kontrollera tillflödet av material i maskinen och föra mätprotokoll för att säkerställa att produkterna blir som de ska.

 • Utföra självständiga mätningar med mikrometer.

 • Utföra enklare operatörsunderhåll.

Tjänsten passar dig som har ett teknikintresse och som har grundläggande mätkunskaper och materialkännedom. Vidare passar tjänsten dig som har studerat teknisk utbildning på gymnasiet eller som har annan relevant teknisk bakgrund.

Vi söker dig som

 • Är teknikintresserad och har någon form av teknisk bakgrund.

 • Har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

 • Har bearbetningsbakgrund i styrda maskiner.

 • Tidigare har arbetat i produktionssystem och har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du kommunikativ, har lätt för att samarbeta och drivs av att lära och utvecklas. Du har ansvarskänsla både för din roll och för gruppen. Du är flexibel, lättlärd och har prioriteringsförmåga då planeringen tenderar att ändras snabbt vid behov. Du är även en person som utför ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt. Vi ser även gärna att du har industrivana.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående.

 • Omfattning: Heltid, skiftgång.

 • Placering: Lamberget, Karlstad.

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vårt önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på kar01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmets mål är att ge sina kunder världens bästa service. Valmet har 12 000 medarbetare runt om i världen, varav ca 1 500 finns i Sverige. I Sverige kommer tekniken i tre av fyra pappersbruk från Valmet som har flera produktions- och R&D enheter varav de största finns i Sundsvall, Karlstad och Göteborg. Företaget har en industrihistoria som sträcker sig över 200 år och nyskapades då verksamheten för massa, papper och energi blev ett eget företag vid delningen av Metsokoncernen i december 2013.

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Linnéa Ericson consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Linnéa Ericson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på linnea.ericson@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15020104