1 vecka sedan
Annons-ID: 15089154

Maskinmästare inom energi och värme till Söderenergi AB!

Snabbfakta

Stad:
Södertälje, Igelsta
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid, skift

Brinner du för teknik och är redo för en tjänst med nya spännande utmaningar? Då kan denna roll vara perfekt för dig! Söderenergi som är en av Sveriges största fjärrvärmeproducenter söker nu Maskinmästare till deras anläggning i Igelsta. Sök tjänsten redan idag - urval sker löpande!

Om tjänsten

Söderenergi är ett företag som har ett starkt miljöengagemang och är drivande i utvecklingen av en hållbar cirkulär ekonomi. Med Söderenergis miljötjänst energiåtervinner vi återvunna och förnybara bränslen, och producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Stockholmsregionen. På ett av Sveriges största kraftvärmeverk producerar vi el motsvarande förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder. Våra 150 engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare bidrar till att vi uppfattas som innovativa och branschledande.

Vi är stora nog för att det ska finnas utvecklingsmöjligheter och lagom små för att skapa en familjär känsla. Söderenergi söker utvecklingsorienterade människor med olika kunskaper, insikter och bakgrund, särskilt personer med teknisk förmåga och modet att ställa krav på sin omgivning i enlighet med företagets värderingar.

Arbetsuppgifter

I rollen som maskinmästare kommer du genomföra ronderingar inom Söderenergis anläggningar samt medverka till att operatörsunderhållet sköts på angivet sätt och svara för att produktionsanläggningarna drivs på ett optimalt sätt utan att säkerheten åsidosätts.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Genomföra tillsynsronderingar för att minimera driftstörningar på både Igelsta värmeverk och Igelsta kraftvärmeverk.
 • Säkerställa att löpande drift- och underhållsarbeten inom bl.a. pann- och pumphus, turbin, rökgasreningsanläggning, vattenrening samt bränsle- och ask hantering på Söderenergis produktionsanläggningar utförs på korrekt sätt.
 • Aktivt felsöka och funktionskontrollera utrustningen för att skapa riktade UH insatser av övriga avdelningar.

Vi söker dig som

 • Innehar minst 3 års arbetslivserfarenhet inom energibranschen eller från processindustrin, där du har arbetat med styrning och övervakning av produktionsanläggning.
 • Har en energi-/sjöingenjörsutbildning, eller en teknisk utbildning som drifttekniker mot energi/värme/underhåll.
 • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
 • Har en god datorvana.

Det är även meriternade om du:

 • Har erfarenhet av styrsystemen ABB 800XA, Siemens C3000 eller motsvarande.
 • Är certifierad pannoperatör.

Som person ser vi att du har ett högt säkerhetstänk och är duktig på att kommunicera och samarbeta med andra, samtidigt som du är initiativtagande och driver dina uppgifter självständigt. Som maskinmästare hos Söderenergi behöver du vidare vara problemlösande och ansvarstagande samt ha ett logiskt och strukturerat angreppssätt i felsökningssituationer och kan hantera att arbeta i situationer som kräver snabba beslut.

Övrig information:

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Igelsta, Södertälje
 • Arbetstider: Skift
 • Bakgrundskontroll: inför anställning kommer du att genomgå en bakgrundskontroll, kreditupplysning samt hälso- och drogkontroll

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Söderenergis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Söderenergi ägs av tre kommuner och produktionen sker i tre huvudanläggningar; Igelsta kraftvärmeverk som är Sveriges näst största bioeldade kraftvärmeverk, Igelsta värmeverk och Fittjaverket. För dig som brinner för teknik kommer denna tjänst som Maskinmästare innebära spännande nya utmaningar och mycket att lära! Vidare erbjuds du att en bra balans mellan fritid och arbete, ett bra friskvårdserbjudande men också möjligheter att använda deras gym. I deras restaurang serveras både frukost och lunch.

Ansök här