Sökresultat
1 månad sedan
Annons-ID: 15018212

Maskiningenjör till MAN Energy Solutions

Snabbfakta

Stad:
Göteborg
Omfattning:
Heltid, Kontorstider med flex
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Jobbkategori:
Maskinteknik/Forskning och utveckling
Startdatum:
Omgående

Är du intresserad av teknik och är utbildad högskoleingenjör? Drivs du av att arbeta i projekt och ha en kommunikativ roll? Vill du få in en fot på ett globalt företag med stora interna utvecklingsmöjligheter? Då kan vi ha den perfekta tjänsten för dig! Läs mer och ansök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Om tjänsten

Academic Work söker en Maskiningenjör till MAN Energy Solutions. MAN Energy Solutions är en världsledande leverantör av stora motorer och system för fartyg och kraftverk samt en ledande leverantör av turbomaskiner. På företaget arbetar över 14 500 personer på mer än 120 platser världen över.

Ett flertal spännande projekt är på gång och av denna anledning behöver de nu utöka sin personalstyrka med ytterligare en engagerad medarbetare. Du kommer att arbeta på MANs kontor som ligger på Hisingen i Göteborg och på avdelningen som du kommer att tillhöra arbetar ca 25 ingenjörer. Arbetstiderna är belagda på kontorstid med flex. Detta är en kommunikativ roll som kräver att du kan arbeta självgående och vara flexibel. Du kommer vara spindeln i nätet och kommunicera både med kunder, leverantörer och interna kollegor.

Du kommer att få en gedigen introduktion och fasas in i arbetet genom att till en början ansvara för mindre uppgifter och få ökat ansvar allt eftersom du blir mer trygg i rollen, självklart kommer du att få mycket stöd av mer seniora kollegor.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos MAN Energy Solutions. Uppdraget kommer att vara på heltid och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget och på längre sikt även överrekryterad förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Maskiningenjör kommer du vara en del av maskinteknikteamet som säkerställer kravspecifikationen på den mekaniska utrustningen och ser till att allt blir tekniskt korrekt innan produkten skickas från leverantören. En annan del av arbetet består även i att ta fram själva kravspecifikationen på komponenter som ingår i systemet. Systemen kan vara allt från landbaserade LNG-stationer till marina bränslesystem för LNG till fartyg.

En stor del av rollen kommer även innebära kommunikation med leverantörer & kunder via mail och telefon, men också att supportera interna kollegor med den tekniska informationen. På så sätt kommer du vara involverad i hela processen av ordern, vilket gör rollen extra kul. Du kommer att arbeta i projekt och ha ett nära samarbete med både ingenjörskollegor internt och på andra funktioner inom bolaget. På sikt kan även resor förekomma i tjänsten.

Du kommer till exempel att:

 • Säkerställa att kravspecifikationen för den mekaniska utrustningen uppfyller rätt standards ur ett maskintekniskt perspektiv.

 • Supportera med teknisk information kopplat till order både internt och externt.

Tjänsten passar dig som har ett genuint tekniskt intresse och vill ha ett kommunikativt arbete på ett globalt företag med stora interna utvecklingsmöjligheter.

Vi söker dig som

 • Är färdigutbildad högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande.

 • Har goda kunskaper i Office-paketet.

 • Kan kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du är obehindrad i svenska och har kunskap i AutoCAD. Det är också meriterande om du har erfarenhet/kunskap inom gassystem, kryoteknik samt ATEX.

Som person är du kommunikativ och är inte rädd att självständigt driva ditt arbete framåt. För rollen krävs det även att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta. Vi ser också att du är flexibel och att du kan hantera flera uppgifter parallellt samt kunna prioritera mellan dessa. Du utför ditt arbete med noggrannhet och på ett ansvarsfullt sätt.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående eller enl. överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Lön: Timbaserad månadslön

 • Placering: Göteborg

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MANs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Information om företaget

MAN Energy Solutions är en världsledande leverantör av stora motorer och system för fartyg och kraftverk samt en ledande leverantör av turbomaskiner. På företaget arbetar över 14 500 personer på mer än 120 platser världen över.

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Emma Hohlfält consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Emma Hohlfält eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på gbg03@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15018212