5 dagar sedan
Annons-ID: 15087995

Lokförare och tillsyningsman till Grenland Rail i Uddevalla!

Snabbfakta

Stad:
Uddevalla
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid

Har du alltid undrat vart de där långa godstågen tar vägen och hur det skulle vara att köra lok? Nu har du chansen att starta en ny karriär som lokförare och tillsyningsman på Grenland Rail! Efter avklarad utbildning får du spendera dina arbetsdagar ute i den friska luften med tågen som dina trogna kollegor! Kanske är det du som får starta din nya karriär hos detta familjära bolag som är på en spännande resa och söker nya medarbetare! Välkommen med din ansökan idag- vi tillämpar löpande urval!

Om tjänsten

Grenland Rail erbjuder nu möjligheten att starta en karriär som Tillsyningsman och lokförare i Uddevalla. Anställningen inleds med en gedigen utbildning som rustar dig för verksamheten och de lok du kommer att komma i kontakt med. Utbildningen innehåller såväl teori som praktik och examination.

Utbildningen inleds med två veckors praktik i syfte att bättre kunna tillgodogöra sig den teoretiska utbildningen som följer. Efter avklarad utbildning är du behörig att ansöka om förarbevis och examineras hos Trafikverket för att sedan inleda din praktik.

Du erbjuds:

  • Tillhöra en platt organisation med korta beslutsvägar där du får stora möjligheter att komma med idéer och påverka såväl din egen som bolagets utveckling framåt.
  • En kostnadsfri gedigen utbildning och stöd av kollegor och ledare som hjälper dig i resan mot en ny karriär.
  • En spännande bransch där ingen dag är den andra lik.
  • Ingå i en verksamhet som värdesätter sina medarbetare och arbetar för att skapa förståelse och insyn i hela verksamheten, för att kunna fatta kloka och välgrundade beslut.

Arbetsuppgifter

Två gånger om dagen rullar det in tåg till Uddevalla station. Vid ankomst kommer du som tillsyningsman och lokförare att ta emot information om dessa ankomster och planera växlingen till de olika terminalerna.

Arbetet är aktivt och du är inte bunden till ett skrivbord utan befinner dig på terminalen bland lok och kollegor som utför liknande arbetsuppgifter. Verksamheten är öppen alla dagar om året och arbetet som lokförare inkluderar tidiga mornar och sena eftermiddagar. Det ställer krav på flexibilitet under tidvis högt arbetstempo. Det underlättar om du har ett tekniskt intresse och tycker att det är kul att arbeta en aktiv arbetsmiljö och nära stora lok!

Vi söker dig som

  • Avklarad gymnasial utbildning med godkänt resultat.
  • B-körkort.
  • Svenska i tal och skrift.

Grenland Rail värnar om en säker och trygg arbetsplats för sina anställda. Innan en eventuell anställning kommer du att genomgå yrkespsykologisk undersökning samt hälsokontroll inklusive alkohol- och drogtest. Grenland tillämpar även slumpvisa drogtester av säkerhetsskäl under anställningen. Då arbetet är fysiskt krävande är god fysisk hälsa en förutsättning.

Som person är du duktig på att prioritera och planera. Du är trygg i dig själv, lyhörd, och initiativtagande. Vi ser gärna också att du är lösningsfokuserad och ansvarstagande.

Övrig information

  • Start: enligt överenskommelse.
  • Omfattning: heltid.
  • Placering:Uddevalla.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Grenland Rail har sedan starten 2005 transporterat gods, material och maskiner till olika företag, industrier och spårentreprenörer. Sommaren 2022 införlivades även Baneservice Skandinavia AB i verksamheten. Med mångårig erfarenhet och bred kunskap om tågtrafik och infrastruktur utför dem allt från regelbunden växling till komplexa specialtransporter över hela Sverige.

Ansök här