1 månad sedan
Annons-ID: 15089387

Laboratorietekniker till växande Olink

Snabbfakta

Stad:
Uppsala, Science Park
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
När kan du börja?
Övrigt:
Långsiktigt

Vill du utvecklas inom laboratoriearbete i en arbetsroll med varierande arbetsuppgifter? Vill du dessutom vara en del av ett företag som skriver historia inom precisionsmedicin? Då kan det vara du som får chansen att bli en del av detta företag i expansionsfas. Välkommen in med din ansökan redan idag då vi rekryterar löpande!

Om tjänsten

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

På några år har Olink vuxit snabbt från att vara ett litet, Sverigebaserat företag som erbjuder analyser för några hundra proteiner till att bli ett ett NASDAQ-noterat företag med en stark global närvaro. Bolaget har minst sagt gjort en spännande tillväxtresa de senaste åren och planerar inte att stanna upp, där kommer du in i bilden!

Som laboratorietekniker kommer du tillhöra produktionsgruppen som idag består av 15 medarbetare. Teamet tillämpar ett agilt arbetsätt och för att trivas i rollen ser vi att du gillar att arbeta med kvalite i högt tempo. Här får du chansen att fortsätta utveckla dina laborativa kompetenser och samtidigt bidra till en bra sak i världen.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som laboratorietekniker kommer du att få chansen att arbeta med tillverkning av komponenter till Olink Proteomics produkter i olika steg. Det kan innebära till exempel att:

 • Tillverka Olink Probe-komponenter enligt tillverkningsorder
 • Tillverkningsdokumentation med rapportering i affärssystem
 • Samarbete med QC och processutveckling
 • Tillverka buffert- och bulklösningar, små- och storskalig antikroppskonjugering

Vi söker dig som

 • Har en avslutad 3-årig universitetsutbildning inom biokemi eller molekylärbiologi
 • Har mycket god erfarenhet av pipettering av små volymer ( ≤ 10 µL) och multikanalspipettering med hög precision i löpande analys
 • Har erfarenhet av dokumentering och rapportering i affärssystem
 • Mycket goda kunskaper i både tal och skrift i svenska och engelska är ett krav

Det är meriterande för rollen om du har:

 • Erfarenhet av LIMS eller motsvarande system

Vem är du som person?

Som person är du engagerad, strukturerad och noggrann. Det är viktigt att du har förmågan att kunna arbeta koncentrerat med laborativa moment och att du tycker om, samt ser vikten av att arbeta på labb med vissa repetativa arbetsuppgifter. Likväl är du flexibel och kan snabbt ställa om för att ta dig ann en mer akut arbetsuppgift. Slutligen är du en positiv lagspelare som tar ansvar för sina arbetsuppgifter och ser fram mot en långsiktig roll i en arbetsgrupp med bred kompetens.

Övrig information

 • Start: När kan du starta?
 • Omfattning: Långsiktigt
 • Placering: Science Park till att börja med. I juli 2023 flyttar Olink in i nya lokaler i city.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Olinks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här